Η Stellantis βρήκε λύση μέσω της Foxconn για την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί τη δεύτερη, κατά σειρά, συνεργασία της Stellantis και της Foxconn.

Ακούστε το άρθρο

Η Stellantis και η Foxconn ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών, οι οποίοι είναι σε μεγάλη έλλειψη τον τελευταίο καιρό, για λογαριασμό της Stellantis, αλλά και τους υπόλοιπους κατασκευαστές οχημάτων.

Stellantis-foxconn

«Η μεταμόρφωσή μας στο λογισμικό θα ενδυναμωθεί από μεγάλες συνεργασίες με βιομηχανίες και εξειδικευμένο προσωπικό», ανέφερε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

«Σε συνεργασία με την Foxconn, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τέσσερις νέες «οικογένειες» chip που θα καλύπτουν πάνω από το 80% των αναγκών μας σε ημιαγωγούς, βοηθώντας σημαντικά στην εξέλιξη των υλικών μας, και την απλοποίηση της παραγωγικής μας γραμμής. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει ακόμα στη δυνατότητα γρηγορότερης τεχνολογικής εξέλιξης και κατασκευής προϊόντων και υπηρεσιών.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis Carlos Tavares.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis Carlos Tavares

Η ανακοίνωση της σύναψης συνεργασίας των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Stellantis Software Day 2021», όπου αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό λογισμικό «STLA Brain», το οποίο θα λανσαριστεί το 2024 και θα έχει εφαρμογή στις τέσσερις διαθέσιμες πλατφόρμες για ηλεκτρικά οχήματα της Stellantis, STLA Small, Medium, Large and Frame.

Foxconn: Ανυπομονούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας με την Stellantis

«Ως παγκόσμια δύναμη στον τομέα της τεχνολογίας, η Foxconn έχει τις βάσεις και την εμπειρία στην κατασκευή ημιαγωγών και λογισμικού, δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα, στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας με την Stellantis και μαζί να υπερκεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών και να επεκταθούμε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Young Liu, Πρόεδρος & CEO of Foxconn Technology Group.

Η συνεργασία θα βοηθήσει τη Stellantis να μειώσει το ζήτημα που αντιμετωπίζει με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Ταυτόχρονα, θα ανεβάσει το εμπειρικό επίπεδο της Foxconn, τις δυνατότητες εξέλιξής της και τη διαθεσιμότητά της στην παραγωγή ημιαγωγών.

Η Foxconn έχει μία μακρά παράδοση στην ανάπτυξη ημιαγωγών και εφαρμογών στα ηλεκτρονικά συστήματα, η οποία θα επεκταθεί στον τομέα της αυτοκίνησης με την καθοδήγηση και τη ζήτηση ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ημιαγωγοί θα κατασκευάζονται στο ecosystem της Foxconn EV, καθώς η Foxconn συνεχίζει, παράλληλα, να εξελίσσεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, είχε αναφερθεί στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, μιλώντας το καλοκαίρι στο Ντιτρόιτ. Ο ίδιος είχε τονίσει πως: «Η έλλειψη σε chip έχει πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο και περιορίζει την παραγωγή οχημάτων, ενώ προβλέπεται ότι ο αντίκτυπος αυτής της έλλειψης θα μεταφερθεί και στο επόμενο έτος»

«Η κρίση των chip, από όλα όσο αντιλαμβάνομαι, θα μεταφερθεί εύκολα στο 2022, επειδή δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι θα προκύψει πρόσθετη παραγωγή από τα σημεία προμήθειας στο εγγύς μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Carlos Tavares.

Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί τη δεύτερη, κατά σειρά, συνεργασία της Stellantis και της Foxconn.

Υπενθυμίζουμε, πως τον Μάιο, Stellantis και Foxconn, είχαν ανακοινώσει τη δημιουργία της Mobile Drive, μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ανήκει στους δύο ομίλους και θα έχει σαν σκοπό τη δημιουργία έξυπνων λύσεων για τις καμπίνες των αυτοκινήτων, οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τη σχεδίαση και θα προωθήσουν τη δημιουργία έξυπνων και συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

⇒ Stellantis και Foxconn δημιουργούν την Mobile Drive για την εξέλιξη έξυπνων ψηφιακών λύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία

abb_img