Η Suzuki επενδύει 1,4 δισ. δολάρια στην Ινδία

Η Suzuki θα επενδύσει περίπου 1,4 δισ. δολάρια και θα αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της στην Ινδία για την παραγωγή EVs και μπαταριών.

Ακούστε το άρθρο

Η Suzuki  θα προχωρήσει σε μία μεγάλη επένδυση (1,4 δις. δολάρια) στην Ινδία, η οποία θα αφορά την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα. Συγκεκριμένα, θα αναβαθμίσει το υπάρχον στην περιοχή Gujarat εργοστάσιο της και θα κατασκευάσει ακόμη ένα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Suzuki-Gujarat

Η Suzuki σύνηψε τη συμφωνία με το κρατίδιο Gujarat. Στη συμφωνία, μάλιστα, ήταν παρόντες οι πρωθυπουργοί της Ιαπωνίας και της Ινδίας, Fumio Kishida και Narendra Modi αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα το Vitara Strong Hybrid!

Επιπλέον, η επένδυση της ιαπωνικής φίρμας αποτελεί μέρος του γενικότερου πλάνου της ιαπωνικής κυβέρνησης. Η Ιαπωνία, δηλαδή, θα επενδύσει μέσα στα επόμενα 5 χρόνια στην Ινδία περίπου 42 δις. δολάρια.

Η Συμφωνία, λοιπόν, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών κοντά στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο της Gujarat. Επιπλέον, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με τον ινδικό όμιλο Maruti Suzuki Toyotsu India θα δημιουργήσει  μια μονάδα ανακύκλωσης οχημάτων στην ίδια περιοχή. Τέλος, η παραγωγή στις νέες εγκαταστάσεις θα ξεκινήσει εντός του 2025.

Το Ignis Hybrid σάρωσε στα βραβεία του «What Car? 2022»

Η Suzuki επενδύει 1,4 δισ. δολάρια στην Ινδία

Το όραμα της Suzuki

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής φίρμας, Toshihiro Suzuki, δηλώνει πως «η μελλοντική αποστολή της εταιρείας είναι η παραγωγή μικρών αυτοκινήτων με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα».

Οι στόχοι της Ινδίας

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση του ινδικού ομίλου Maruti Suzuki Toyotsu India στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ουσιαστικά, αποτελεί μέρος του κρατικού στρατηγικού πλάνου της Ινδίας για τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Η Ινδία, δηλαδή, στοχεύει στη μείωση της πετρελαϊκής εξάρτησης και του περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αυτοκίνηση Anytime 2022: Έρχεται από 14-22 Μαΐου!

Ποιοι ηγούνται των πωλήσεων EVs

Ο κατάλογος όσων κρατούν τα σκήπτρα της ηλεκτρικής μετάβασης στην Ινδία έχει ως εξής:

  • Tata Motors (συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις EVs)
  • Mahindra & Mahindra
  • TVS Motor
abb_img