Η Tesla αυξάνει τους μισθούς στο Βερολίνο

Η Tesla ανακοίνωσε αύξηση μισθών στο εργοστάσιο Giga Berlin, μετά τις προσπάθειες της συνδικαλιστικής οργάνωσης IG Metall.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο θα δουν αύξηση στους μισθούς τους από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Tesla Giga Berlin, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει αναπροσαρμογές μισθών για τους υπάλληλους της, με αύξηση κατά 6%. Η αύξηση των μισθών είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του συνδικαλιστικού σωματείου IG Metall.

Ο Διευθυντής Περιφέρειας του συνδικάτου, Dirk Schulze, δήλωσε ότι μία αύξηση μισθού θα ήταν ευπρόσδεκτη. Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι μισθοί της Tesla υστερούν πολύ σε σχέση με το επίπεδο των μισθών στην αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία.

ΗΠΑ: Τα Tesla κοστίζουν κάτω από το μέσο αυτοκίνητο

Κατηγορίες για ζητήματα… υγείας

Η αύξηση των μισθών έρχεται μετά από ισχυρισμούς του συνδικάτου που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το συνδικάτο, 1.000 εργαζόμενοι της Tesla ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πιο αναλυτικά, εξέφρασαν παράπονα για ελλείψεις προσωπικού, υπερβολικό φόρτο εργασίας και εξαιρετικά φιλόδοξους έως και απίθανούς στόχους παραγωγής.

Ερντογάν καλεί… Έλον Μασκ για Tesla Gigafactory στην Τουρκία

Η Tesla απέρριψε τους ισχυρισμούς για ανεπαρκείς διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια στο εργοστάσιο στο Βερολίνο. Μάλιστα, συμφώνα με το Reuters, η εταιρεία σε γραπτή δήλωση τόνισε ότι η προστασία της υγείας των εργαζομένων της αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Επιπλέον, ότι οι εργαζόμενοι έλαβαν εκπαίδευση σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς και προστατευτικό ρουχισμό. Επίσης, σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές υποβάλλουν στο εργοστάσιο τακτικούς ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων ασφαλείας. Φυσικά, επεσήμανε ότι η αύξηση είναι μέρος της κανονικής της διαδικασίας και όχι ως απάντηση στην IG Metall.

Η Tesla… «φλεξάρει» μέσω του Giga Laboratory

Τέλος, η Tesla δήλωσε σχετικά:

«Ελέγχουμε τακτικά τους μισθούς των υπαλλήλων μας για να εξασφαλίσουμε δίκαιες αποδοχές. Φυσικά, ενημερώνουμε πρώτα τους υπαλλήλους μας για το ποσό. Οποιαδήποτε αύξηση μισθού είναι ευπρόσδεκτη, ειδικά επειδή οι αμοιβές στην Tesla συνεχίζουν να υστερούν αρκετά σε σχέση με το επίπεδο των μισθών στην αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία. Ωστόσο, οι μονομερείς ανακοινώσεις για αυξήσεις μισθών από τη διοίκηση της εταιρείας δεν αντικαθιστούν τις διαπραγματεύσεις επί ίσοις όροις».

abb_img
spot_img