Η Tesla διακόπτει τις νέες παραδόσεις του Model S

Η Tesla σταμάτησε προσωρινά τις προκαθορισμένες παραδόσεις του νέου Model S, οι οποίες είχαν ξεκινήσει μόλις τον Ιούνιο. Οι καθορισμένες ημερομηνίες για την παράδοση του μοντέλου S έχουν ακυρωθεί για σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πολλούς πελάτες του μοντέλου, ενώ ο λόγος για την συγκεκριμένη καθυστέρηση δεν έχει γίνει γνωστός.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla θα δώσει πρόσβαση σε τρίτους στους Superchargers της μέσα στο 2021

Αρκετές ήταν οι αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία σταμάτησε τις παραδόσεις του νέου μοντέλου S στους πελάτες πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με το Electrek, μάλιστα, στους πελάτες δόθηκαν διαφορετικοί λόγοι που εξηγούσαν την καθυστέρηση, εκ μέρους της εταιρείας Tesla.

Τα τελευταία στοιχεία παραγωγής και παράδοσης του Tesla Model S

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παραγωγής και παράδοσης του Tesla Model S, παραδόθηκαν τον Ιούνιο συνολικά 1.890 μονάδες του αυτοκινήτου.

Όταν παραδόθηκαν τα πρώτα 25, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είχε μιλήσει σχετικά με την αρχική παραγωγή η οποία ανερχόταν σε «μερικές εκατοντάδες μονάδες» την εβδομάδα, προτού η παραγωγή αυξηθεί σε 1.000 μονάδες την εβδομάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι η Tesla θα έχει πλέον παραγωγή με πάνω από 12.000 Model S Plaid ανά τρίμηνο.

Όλες οι ανανεώσεις που αφορούν στο Tesla Model S

Tesla Model S

Ο Musk δεν διευκρίνισε πότε θα προστεθεί η έκδοση μεγάλης εμβέλειας με δύο κινητήρες και το μοντέλο X με τους δύο κινητήρες και μέχρι σήμερα, τίποτα νεότερο δεν έχει γίνει γνωστό σχετικά με αυτό.

Το μόνο που είναι σαφές, είναι ότι το Model S Plaid θα είναι πιο ακριβό. Λίγο πριν από την πρώτη παράδοση τον Ιούνιο, η Tesla αύξησε την τιμή στον ιστότοπο της στις ΗΠΑ κατά 10.000 δολάρια και έτσι η τιμή του άγγιξε τα 130.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Οι Tesla Energy, Brookfield και Dacra αναπτύσσουν μια αειφόρο γειτονιά μεγάλης κλίμακας

Εν τω μεταξύ, ο Elon Musk επιβεβαίωσε στο Twitter ότι δεν θα υπάρχει επιλογή σχετικά με το τιμόνι για τα νέα μοντέλα S και Model X, παρά μόνο το τιμόνι «Yoke» χωρίς περιμετρικό στεφάνι τιμονιού.

Το τιμόνι που παρουσίασε η Tesla ως μέρος της ανανέωσης του Model S και του Model X θεωρήθηκε αρχικά από πολλούς ως ένα κόλπο μάρκετινγκ που δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να υλοποιηθεί και να ενσωματωθεί στα μοντέλα της Tesla.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διαθέσιμο και μπορεί να το επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής στην Ευρώπη.

abb_img
spot_img