Η Tesla θα δώσει πρόσβαση σε τρίτους στους Superchargers της μέσα στο 2021

O Elon Musk επιβεβαίωσε στο Twitter ότι, η Tesla θα ανοίξει το δίκτυο της με superchargers για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από άλλες μάρκες μέσα στο έτος.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο της Tesla να ξεκινήσει την παραγωγή του ημι-ηλεκτρικού της φορτηγού, επίσης, μέσα στο 2021.

Διαβάστε επίσης: Η Morgan Stanley προβλέπει ότι η Tesla θα εισέλθει στην αγορά eVTOL

Όσον αφορά τους υπερφορτιστές, όταν ρωτήθηκε από έναν χρήστη εάν το δίκτυο γρήγορης φόρτισης θα διατεθεί σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλες τις χώρες ή μόνο σε ορισμένες χώρες, ο Elon Musk απάντησε απλώς: «Με την πάροδο του χρόνου, θα διατεθεί σε όλες τις χώρες».

Θα μπορούσαμε, επομένως, να υποθέσουμε ότι το άνοιγμα των superchargers θα περιοριστεί αρχικά σε μεμονωμένες αγορές.

Τι συμβαίνει με τη συμβατότητα των Superchargers της Tesla σε διάφορες χώρες

 

Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, οι πρώτοι υπερφορτιστές θα είναι προσβάσιμοι σε τρίτους στη Νορβηγία και τη Σουηδία έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, το άνοιγμα των υπερφορτιστών σε άλλες μάρκες θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί, καθώς η Tesla χρησιμοποιεί το πρότυπο φόρτισης CCS.

Στις ΗΠΑ, όμως, η Tesla έχει αναπτύξει το δικό της πρότυπο φόρτισης, αφού δεν υπήρχε κατάλληλο πρότυπο φόρτισης στην αγορά όταν κυκλοφόρησε το Model S το 2012.

Επομένως, οι υπερφορτιστές της Tesla στις ΗΠΑ δεν είναι άμεσα συμβατοί με τα οχήματα άλλων κατασκευαστών, ενώ στα σημεία φόρτισης CCS στην Ευρώπη ο περιορισμός αποτελεί καθαρά θέμα λογισμικού.

Συνεπώς, αναμένεται σύντομα να είναι εφικτή η φόρτιση άλλων οχημάτων σε υπερφορτιστές V3 στην Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα, μια πρόκληση θα μπορούσε να είναι το μήκος των καλωδίων των Superchargers: Δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα Tesla έχουν τη θύρα φόρτισης στο πίσω μέρος του οδηγού, η Tesla έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει πολύ κοντά καλώδια.

Σε ορισμένα οχήματα, όπως το Kia e-Niro ή το Hyundai Kona Electric, η φόρτιση σε υπερφορτιστή της Tesla είναι σίγουρα δυνατή, αλλά σε άλλα οχήματα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Τα τελευταία νέα για την Tesla

Tesla Charging Stations

Πριν από λίγες ημέρες, ο Elon Musk ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα αυξήσει την ισχύ της φόρτισης στους superchargers της Tesla από 250 kW σε 300 kW, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με αυτή την κίνηση.

Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχει πρόοδος για την πιθανή έναρξη της παραγωγής του Tesla Semi.

Σύμφωνα με το Electrek, η γραμμή παραγωγής είναι έτοιμη και η γραμμή γενικής συναρμολόγησης για το Tesla Semi περνά στη φάση της τελικής αντιμετώπισης σφαλμάτων, πριν από την έναρξη της παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Οι Tesla Energy, Brookfield και Dacra αναπτύσσουν μια αειφόρο γειτονιά μεγάλης κλίμακας

Ωστόσο, η παραγωγή δεν θα πραγματοποιηθεί στο Gigafactory της Tesla στο Τέξας, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, αλλά σε ένα νέο κτίριο κοντά στο Gigafactory 1 στη Νεβάδα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!