Η Τesla κλείνει τον πρώτο της σταθμό με Superchargers λόγω θεμάτων ασφαλείας

Η Tesla κλείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, για θέματα ασφάλειας, τον σταθμό Supercharger στο Λος Άντζελες, ο οποίος πρόκειται για τον πρώτο σταθμό γρήγορης φόρτισης της εταιρείας.

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, η Tesla άνοιξε τον πρώτο σταθμό υπερφορτιστών κοντά στο αεροδρόμιο Hawthorne στο Λος Άντζελες, όπου βρίσκεται ένας από τους σπάνιους «πύργους υπερφορτιστών» της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Η Morgan Stanley προβλέπει ότι η Tesla θα εισέλθει στην αγορά eVTOL

Η Tesla, μάλιστα, κατέληξε αργότερα να επεκτείνει τον συγκεκριμένο σταθμό με περισσότερους φορτιστές μετά την κυκλοφορία του Supercharger V3, με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας πολύ δημοφιλής σταθμός Supercharger μέχρι σήμερα.

Η Tesla αναγκάζεται να κλείσει τον σταθμό Supercharger στο Λος Άντζελες

Tesla Supercharger

Τώρα, όμως, η Tesla αναγκάζεται να κλείσει τον συγκεκριμένο σταθμό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε μια σχετική ειδοποίηση πάνω στους Superchargers του σταθμού με την επιγραφή: Αυτή η τοποθεσία με γρήγορους φορτιστές θα κλείσει μόνιμα για το ευρύ κοινό τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Ο σταθμός φόρτισης, πλέον, δεν είναι εμφανίζεται στον χάρτη και το σύστημα πλοήγησης της Tesla.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εlectrek.com, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι αυτό οφείλεται σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των φορτιστών.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Elon Musk “ήταν λίγο απογοητευμένος, αλλά δείχνει κατανόηση για αυτή την εξέλιξη”.

Ρόλο “κλειδί” στο κλείσιμο φαίνεται να παίζει η τοποθεσία του συγκεκριμένου σταθμού

Tesla supercharger

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη φαίνεται να διαδραματίζει η τοποθεσία του συγκεκριμένου σταθμού, μιας και ο σταθμός μοιράζεται ένα λόμπι με το σταθμό φόρτισης, όπου η Tesla εργάζεται πάνω σε νέα οχήματα, αλλά και μυστικά έργα.

Μάλιστα, ορισμένες αίθουσες συνεδριάσεων είναι ορατές από αυτό το λόμπι.

Διαβάστε επίσης: Οι Tesla Energy, Brookfield και Dacra αναπτύσσουν μια αειφόρο γειτονιά μεγάλης κλίμακας

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων Tesla που πηγαίνουν στο λόμπι για να περιμένουν για τη φόρτιση των οχημάτων τους ή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, είχαν την οδηγία να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, επειδή η Tesla δεν ήθελε να υπάρχει δυνατότητα ηχογράφησης ή καταγραφής.

Σύμφωνα με το Εlectrek.com, δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν αυτό είχε συμβεί ή εξακολουθούσε να συμβαίνει αρκετά συχνά και για αυτό τώρα η Tesla αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση των χρηστών στον Supercharger.

Βέβαια ένα άλλο γεγονός είναι ότι η Tesla διαθέτει έναν ακόμα σταθμό φόρτισης ακριβώς στην απέναντι μεριά του δρόμου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!