Η Tesla στρέφεται στην… εξόρυξη λιθίου!

Σύμφωνα με φήμες, η Tesla σκέφτεται να προχωρήσει στην εξαγορά εταιρεία εξόρυξης λιθίου, εξασφαλίζοντας τις μεγάλες ποσότητες που χρειάζεται.

Τα μελλοντικά σχέδια της Tesla για τα ηλεκτρικά μοντέλα της, απαιτούν μεγάλες ποσότητες λιθίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία κινείται στρατηγικά και σκέφτεται να προχωρήσει στην απόκτηση ορυχείου εξόρυξης λιθίου. Μάλιστα, το λίθιο, ως αργυρόλευκο μέταλλο, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περιζήτητο και πολλές εταιρείες αυτοκίνητων το «γλυκοκοιτάζουν».

Ο λόγος είναι ότι αποτελεί το βασικό συστατικό για τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεδομένου, ότι η ηλεκτροκίνηση θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, οι περισσότερες εταιρείες θέλουν το λίθιο για τις μπαταρίες των οχημάτων τους.

Η Ford πλησιάζει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα

Η Tesla σε συζητήσεις με την Sigma Lithium Corp.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Έλον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς της Sigma Lithium Corp., η οποία είναι ειδική στην εξόρυξη λιθίου. Ειδικότερα, η αμερικάνικη φίρμα θέλει να δημιουργήσει τη δική της παραγωγική βάση για κρίσιμες πρώτες ύλες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Όπως ακριβώς είναι το λίθιο.

Η Tesla στρέφεται στην… εξόρυξη λιθίου!
Photo Credit: REUTERS / Victoria Klesty

Σύμφωνα με φήμες, οι δύο εταιρείες είναι σε προχωρημένες συνομιλίες. Ο βασικός μέτοχος της Sigma Lithium που κατέχει το 46%, είναι η A10 Investimentos και διερευνά μια πιθανή πώληση της εταιρείας. Η Tesla ήδη από το 2020 είχε ανακοινώσει ότι μπαίνει στην εξόρυξη, ξεκινώντας με την αγορά των δικαιωμάτων λιθίου σε 10.000 στρέμματα στη Νεβάδα.

«Πράσινη» η παραγωγή του Jeep Grand Cherokee

Τριπλάσια η παραγωγή λιθίου το 2024

Να σημειώσουμε ότι η Sigma Lithium δραστηριοποιείται σε ένα μεγάλο κοίτασμα λιθίου στη Βραζιλία, γνωστό ως Grota do Cirilo. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο τριπλασιασμού της παραγωγής λιθίου το 2024, αφού η έρευνα αποκάλυψε αποθέματα ορυκτών κατά 63% υψηλότερα από την αρχική έρευνα.

Με τη διάδοση της παραπάνω πληροφορίας, η μετοχή της Sigma Lithium ανέβηκε κατά 25%. Πιο συγκεκριμένα, η αξία της είναι λίγο πιο κάτω από τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η General Motors εξαγόρασε μερίδιο της καναδικής Lithium Americas, έναντι 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η καναδική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο γνωστό κοίτασμα λιθίου στις Η.Π.Α.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!