Η Toyota ετοιμάζει «ηλεκτρική» επέλαση

Σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο της Toyota, η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στην επόμενη τριετία.

Ακούστε το άρθρο

Από την 1η Απριλίου 2023, την θέση του πρώην Προέδρου και CEO της Toyota, Akio Toyoda, ανέλαβε ο Koji Sato. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνέντευξής του, ο κ. Sato ανέλυσε τους στόχους, καθώς και την στρατηγική της εταιρείας. Μέσα σε αυτές τις δηλώσεις, ανέφερε ότι η ιαπωνική μάρκα σκοπεύει να εισέλθει δυναμικά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Ωστόσο, τα πιο σημαντικά στοιχεία που έδωσε αφορούσαν το μέλλον της Toyota για τα επόμενα 3 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Πρόεδρος και CEO δήλωσε ότι μέχρι το 2026, ο όμιλος θα παρουσιάσει 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα, η εταιρεία πιθανότατα να δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα, η οποία θα στοχεύει και στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Toyota-Suzuki: Στα σκαριά ένα νέο και υβριδικό mini roadster

Η Toyota ετοιμάζει «ηλεκτρική» επέλαση

Νέα πλατφόρμα για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota

Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών μοντέλων της Toyota. Μάλιστα, αυτή η νέα τεχνολογία θα δίνει τη δυνατότητα ώστε η μπαταρία να αποτελεί δομικό στοιχείο του αμαξώματος. Προφανώς, στο τέλος αυτό θα μειώσει το κόστος, απαιτώντας λιγότερες επενδύσεις και πόρους ανάπτυξης.

Ανανεωμένη και… υβριδικότερη η Toyota Corolla

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τις 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως, από το 2026. Μάλιστα, αυτό αποτελεί ένα εντυπωσιακό νούμερο, μιας και οι πωλήσεις αντίστοιχων οχημάτων το 2022 για την εταιρεία, ήταν 25.000. Προφανώς, τα παραπάνω νούμερα δηλώνουν τις προθέσεις της ιαπωνικής μάρκας, γεγονός το οποίο απαιτεί τη δημιουργία νέων μοντέλων.

Φυσικά, τα 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα εμπλουτίσουν την γκάμα τόσο της Toyota, όσο και της πολυτελούς Lexus. Ωστόσο, τα παραπάνω στοιχεία αφορούν ένα μέρος του στρατηγικού πλάνου του ομίλου, σύμφωνα με τον Koji Sato.

Τέλος εποχής για την Toyota: Αποχωρεί ο Akio Toyoda

Τα υβριδικά μοντέλα της μάρκας θα συνεχίσουν την πορεία τους

Όπως προαναφέραμε, η εταιρεία σκοπεύει να ασχοληθεί εντατικά με την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Από την άλλη πλευρά, τα υβριδικά οχήματα θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό πυλώνα του ομίλου. Μάλιστα, η Toyota σκοπεύει να κάνει τα μοντέλα της με υβριδικό σύστημα κίνησης ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Μάλιστα, στόχος της είναι να τους προσφέρει περισσότερη αυτονομία, μιας και η κατηγορία αυτή έχει το δικό της κοινό. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μέλλον θα εμπλουτίσει τη γκάμα της και με Plug-in Hybrid οχήματα. Μάλιστα, αυτά θα είναι ικανά να προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα.

abb_img