Η Toyota εξαγοράζει εξ ολοκλήρου τη PEVE

Η Toyota θέλει να επεκτείνει την παραγωγή των μπαταριών και για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, εκτός από μπαταρίες για υβριδικά αυτοκίνητα.

Ακούστε το άρθρο

Η Toyota επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα με την πλήρη εξαγορά της θυγατρικής της, Primearth EV Energy (PEVE). Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στην μάρκα να διευρύνει την παραγωγή της, συμπεριλαμβάνοντας μεγαλύτερες μπαταρίες για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Να σημειώσουμε πως η ιαπωνική μάρκα κατέχει το 80,5% της κοινοπραξίας PEVE, ενώ η Panasonic κατέχει το υπόλοιπο 19,5%. Η PEVE, ιδρυμένη το 1996 από την Toyota και την Panasonic, απασχολεί περίπου 4.700 άτομα. Μάλιστα, θα διευρύνει την παραγωγή της με την πλήρη εξαγορά από την Toyota, που προγραμματίζεται για τα τέλη Μαρτίου.

Η Toyota κάνει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης φιλικό στο περιβάλλον (;)

Επέκταση παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Επιπλέον, εκτός από τις μπαταρίες για υβριδικά αυτοκίνητα, η PEVE θα εστιάσει στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για υβριδικά plug-in και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα ηλεκτρικά της Toyota με… ήχο που διεγείρει τις αισθήσεις

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνική φίρμα, η πλήρης εξαγορά της PEVE αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της στη μαζική παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων. Με τη διευρυμένη γκάμα προϊόντων, στόχος της εταιρείας είναι η ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες. Παράλληλα, στόχος είναι και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της στη μαζική παραγωγή.

Toyota: Αντιμέτωπη με κυρώσεις λόγω… εκπομπών ρύπων

Σε άλλες 2 εταιρείες έχει η Toyota μετοχές

Τέλος, εκτός από την PEVE, η εταιρεία κατέχει μετοχές σε δύο άλλους κατασκευαστές μπαταριών. Την Toyota Industries Corporation και την Prime Planet Energy & Solutions, η οποία παράγει μπαταρίες για υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Με την επένδυσή της στην επέκταση της παραγωγής μπαταριών, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Προωθώντας την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον τομέα της κινητικότητας.

Πηγή: Electrive

 

abb_img