Η Toyota σχεδιάζει «φθηνό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε συνεργασία με την BYD

Το νέο ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, κατά γενική ομολογία, έχει καθυστερήσει ως προς τη μετάβαση της στα ηλεκτρικά οχήματα. Χρόνια εργασίας πάνω στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και στα υβριδικά οχήματα, άφησαν πίσω την Toyota στον τομέα ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, κάθε νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά μπορεί να βοηθήσει στον εξηλεκτρισμό της βιομηχανίας και πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση σχετικά με ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που προέρχεται από την Toyota μέσω μιας ενδιαφέρουσας συνεργασίας της με την BYD.

Το στοιχείο που θα επιτρέψει στην Toyota να παράγει το πρώτο της προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η τεχνολογία μπαταριών της BYD

byd toyota

Το Reuters ανέφερε ότι η Toyota σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα «μικρό και προσιτό οικονομικά ηλεκτρικό sedan» στην Κίνα μέσα στο επόμενο έτος: «Η Toyota Motor Corp θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό σεντάν στην Κίνα στα τέλη του επόμενου έτους, έχοντας στραφεί στον τοπικό συνεργάτη της, την BYD για τη βασική του τεχνολογία με σκοπό να καταφέρει να δημιουργήσει μια προσιτή λύση».

Το ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να τροφοδοτείται από τις κυψέλες μπαταρίας blade της BYD. Η τεχνολογία LFP που διαθέτουν, έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, από τη χρήση της κυρίως σε ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά πλέον και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Toyota αποκάλυψε το νέο bZ4X με αυτονομία πάνω από 500 χλμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές που προέρχονται από την Κίνα, η μπαταρία blade της BYD έχει τραβήξει την προσοχή ακόμη και της Tesla.

Επιπλέον, σύμφωνα με μία πηγή που προέρχεται από την Toyota, το στοιχείο που θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να παράγει το πρώτο της προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι η τεχνολογία μπαταριών της BYD: «Το αυτοκίνητο τίθεται σε λειτουργία με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπαταριών της BYD. Λίγο πολύ μας βοήθησε να λύσουμε τις προκλήσεις που είχαμε αντιμετωπίσει όταν ξεκινήσαμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα προσιτό μικρό ηλεκτρικό σεντάν με ευρύχωρο εσωτερικό.»

Το νέο ηλεκτρικό όχημα θα πωλείται για λιγότερο από 30.000 δολάρια

Toyota Byd

Το νέο ηλεκτρικό όχημα φέρεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Toyota Corolla και πιθανολογείται ότι θα πωλείται για λιγότερο από 200.000 γιουάν (30.000 δολάρια). Δεν έχει γίνει σαφές, ωστόσο, εάν η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό όχημα, εκτός Κίνας.

Η Toyota αποκαλύπτει το concept του υδρογονοκίνητου GR Yaris

Ένας εκπρόσωπος της Toyota σχολίασε την αναφορά του Reuters ως εξής: «Δεν σχολιάζουμε μελλοντικά προϊόντα. Η Toyota θεωρεί τα υβριδικά οχήματα ως έναν δρόμο που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην ουδετερότητα του άνθρακα και ασχολείται με την ανάπτυξη όλων των τύπων λύσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων».

Σύμφωνα με το Electrek, το νέο ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου και θα γίνει το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Toyota μετά το ηλεκτρικό SUV BZ4X που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις ΗΠΑ μέσα στο επόμενο έτος.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!