Η Uber επενδύει στην εγκατάσταση 700 φορτιστών για EV στο Λονδίνο

Η Uber επενδύει 5 εκατομμύρια λίρες για την εγκατάσταση φορτιστών EV διαθέσιμων σε όλους στο βόρειο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο, οι δήμοι Brent, Newham και Redbridge συνεργάζονται με την Uber. Ο στόχος είναι η εγκατάσταση 700 φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους του Λονδίνου.

Η Uber επενδύει 5 εκατομμύρια λίρες για τους συγκεκριμένους φορτιστές που θα φέρουν την επωνυμία της Uber. Ωστόσο θα είναι διαθέσιμοι προς χρήση από όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων.

H καλύτερη πρόσβαση σε φορτιστές ΕV είναι η ιδανική λύση για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης

Στόχος είναι τα νέα σημεία φόρτισης στο δρόμο να βελτιώσουν την πρόσβαση για όσους δεν διαθέτουν οικιακούς φορτιστές. Η Uber λέει ότι θα συνεργαστεί με τους δήμους για να καθορίσει τα σημεία όπου θα τοποθετήσουν τους φορτιστές.

Οι φορτιστές θα έχουν εγκατασταθεί τους δρόμους του Λονδίνου έως το 2023 αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από ποια ή με ποιες εταιρείες φορτιστών.

Μέχρι στιγμής στο Λονδίνο, οι περισσότεροι από τους φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πόλη είναι εγκατεστημένοι στο κεντρικό και δυτικό Λονδίνο. Μάλιστα πάνω από το ένα τέταρτο των φορτιστών βρίσκονται στο Westminster, στο Kensington και στο Chelsea και στο Hammersmith και στο Fulham.

Οξφόρδη: Νέα ζώνη μηδενικών εκπομπών ρύπων

Οι νέοι φορτιστές θα επιτρέψουν την πιο άμεση, καλύτερη πρόσβαση στους οδηγούς EV τόσο των κοινόχρηστων όσο και ιδιωτικών αυτοκινήτων σε όλο το βόρειο και ανατολικό Λονδίνο.

Ο Cllr Jas Athwal, Επικεφαλής του Συμβουλίου Redbridge, δήλωσε: «Έχουμε μια αποστολή. Να επεκτείνουμε το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για να διευκολύνουμε τους κατοίκους να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Και αυτό σημαίνει ότι βοηθήσουμε τους οδηγούς της Uber και τους ιδιώτες να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα».

Η Uber επιταχύνει τις προσπάθειές για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Η Uber λέει ότι το πλαίσιο πολιτικής στο Λονδίνο ήταν υποστηρικτικό. Ουσιαστικά της έδωσε τη δυνατότητα να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση.

Η εταιρεία λέει ότι υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ηλεκτρικά οχήματα στην εφαρμογή της στο Λονδίνο. Επίσης υποστηρίζει ότι είναι σε καλό δρόμο για υπερδιπλασιασμό αυτού του αριθμού μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος στοχεύει να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα στο Λονδίνο μέχρι το 2025.

H Arrival παρουσιάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δημιούργησε σε συνεργασία με την Uber

Πέρυσι, η Uber παρουσίασε την επιλογή «Uber Green» μόνο για EV, αρχικά στη Ζώνη One του Λονδίνου. Σήμερα η Uber λέει ότι θα επεκτείνει αυτήν την επιλογή σε ολόκληρη την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να  ζητήσουν ένα EV από οπουδήποτε στην πόλη στην ίδια τιμή με ένα κανονικό UberX.

Μάλιστα για να δώσει κίνητρα στους οδηγούς να επιλέξουν την ηλεκτροκίνηση, διασφαλίζει ότι κερδίζουν 13% περισσότερο όταν εκτελούν διαδρομές στο λεγόμενο «Uber Green» πλαίσιο.

abb_img
spot_img