Η Uber London προσθέτει οχήματα Tesla στον στόλο της

Η Uber London προσθέτει στον στόλο της οχήματα Tesla ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την ενθάρρυνση των πελατών της Uber να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα.

Η Uber London προσθέτει στον στόλο της οχήματα Tesla για τους οδηγούς που είτε θέλουν να αγοράσουν, είτε να μισθώσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Όπως αναφέρει το Reuters, από τις 3 Νοεμβρίου τα οχήματα Tesla θα είναι διαθέσιμα για τους οδηγούς της Uber στο Λονδίνο.

H Uber προσφέρει τα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Λονδίνο

Αυτό είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την ενθάρρυνση των πελατών της Uber να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, πάνω από 135 εκατομμύρια λίρες έχουν συγκεντρωθεί για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων από τότε πoυ εισήxθη ο φόρος «καθαρού αέρα».

Η Uber θα προσθέσει οχήματα Tesla στη λίστα με τα EVs που θα ωφελούνται με έκπτωση. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται οχήματα από μάρκες όπως είναι η Nissan (LEAF) και η Kia (Niro EV).

hertz

Αυτή η είδηση ​​έρχεται αν προστεθεί σε αυτές που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ σχετικά τη συνεργασία της Uber με την Hertz με στόχο να προσφέρει τα 50.000 οχήματα Tesla, από τα 100.000 που έχει παραγγείλει η δεύτερη, ως επιλογή για τους οδηγούς έως το 2023.

Περισσότεροι από 4.000 οδηγοί της Uber χρησιμοποιούν, πλέον, ηλεκτρικά οχήματα στο Λονδίνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Uber Λονδίνου να προσφέρει τα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη του κόσμου.

Ο Jamie Heywood, Περιφερειακός Γενικός Διευθυντής Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης για την Uber, δήλωσε: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να προωθηθεί μια πράσινη ανάκαμψη και να επανακαθοριστούν οι αστικές μεταφορές με βάση την πράσινη ενέργεια, αλλά η πρόοδος που βλέπουμε στο Λονδίνο είναι σημαντική και ως πόλη πρωτοστατούμε παγκοσμίως».

«Δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο με τη Hertz» δήλωσε ο Elon Musk

Elon Musk

Ωστόσο, σύμφωνα νεότερη ενημέρωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι «δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο» με τη Hertz, καθώς η εταιρεία έχει περιορισμένη παραγωγή.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα κανένα συμβόλαιο. Η Tesla έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από ότι παραγωγή, επομένως θα πουλάμε αυτοκίνητα στη Hertz μόνο με το ίδιο περιθώριο κέρδους που έχουν και οι καταναλωτές. Η συμφωνία Hertz θα έχει μηδενική επίδραση στα οικονομικά μας».

Ο Elon Musk πράγματι είχε ήδη επισημάνει ότι δεν θα επιτάχυνε τις συνολικές παραδόσεις της Tesla καθώς η εταιρεία περιορίζεται από την παραγωγή και όχι από τη ζήτηση.

Ο Elon Musk προσφέρει 6 δισ. δολάρια για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας… υπό έναν όρο

Από την άλλη η Hertz ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη «κάνει» την παραγγελία στην Tesla για 100.000 οχήματα Model 3.

Δεδομένου ότι η Hertz δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη έκπτωση για την παραγγελία της, είναι πιθανό να πέρασε και από την κανονική διαδικασία παραγγελίας και απλώς να έδωσε στην εταιρεία μια κατάθεση $100 ανά αυτοκίνητο για να ισχυριστεί ότι «έκανε» την παραγγελία, η οποία μπορεί να μην αποτελεί «υπογεγραμμένη» συμφωνία .

Elon Musk: “Διέθεσα στην Tesla τα τελευταία μου μετρητά, όταν χρειάστηκε”

Μακροπρόθεσμα ωστόσο, όταν αυτά τα οχήματα λειτουργούν τόσο στον στόλο της Hertz όσο και στην Uber, θα βοηθήσoυν περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έτσι θα επιταχυνθεί η στροφή της αγοράς προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!