Η Volkswagen «ηλεκτρίζει» το Βατικανό

Η Volkswagen AG θα αντικαταστήσει τον στόλο οχημάτων στο Βατικανό με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με στόχο τις μειωμένες εκπομπές.

Η μετάβαση προς την βιώσιμη κινητικότητα είναι ψηλά στην ατζέντα των περισσότερων κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και το Βατικανό οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έχει εστιάσει στην εφαρμογή καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων με στόχο την προστασία του πλανήτη. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Volkswagen AG.

Η γερμανική μάρκα υπέγραψε συμφωνία με το Κράτος της Πόλης του Βατικανού για την σταδιακή αντικατάσταση του στόλου αυτοκινήτων της με ηλεκτρικά οχήματα. Η ανακοίνωση δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αξία της συμφωνίας ούτε όρισε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα.

Volkswagen: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 20.000 ευρώ;

Η Volkswagen θα δώσει στο Βατικανό 40 ηλεκτρικά

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά το σχέδιο «Οικολογική Μετατροπή 2030» του Βατικανού. Αυτό στοχεύει στην επιδίωξη βιώσιμων, ουδέτερων εκπομπών άνθρακα στην πόλη-κράτος, που είναι στο κέντρο της Ρώμης.

Η Volkswagen είναι ο επιλεγμένος εταίρος για αυτό το έργο και μέσω της Volkswagen Financial Services θα προμηθεύει το κράτος του Βατικανού με στόλο από τις αρχές του 2024. Επιπλέον, αργότερα, θα παραδοθούν σταδιακά και άλλα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων από τις μάρκες του Ομίλου Volkswagen μέχρι το 2030 για ολική αντικατάσταση του στόλου.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία θα παραδώσει 40 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από τη γκάμα ID., όπως τα ID.3, ID.4 και ID.5. Στόχος της συνεργασίας το Βατικανό να είναι κλιματικά ουδέτερο έως το 2030.

Volkswagen ID.3: Στο 93% η μπαταρία μετά από 100.000 χιλιόμετρα

Τα 2 πρώτα ID.3 Pro Performance έφτασαν στο Βατικανό

Ήδη τα 2 πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα έφτασαν στο Βατικανό. Ο λόγος για τα ID.3 Pro Performance. Επιπλέον, την παράδοση τους ανέλαβε η Imelda Labbé και ο Δρ. Christian Dahlheim, Μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Financial Services AG, αντίστοιχα.

Η κινητικότητα είναι στο επίκεντρο του προγράμματος «Ecological Conversion 2030». Αυτό στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος CO2 του στόλου οχημάτων της πολιτείας. Για την επίτευξή του, τα υπάρχοντα οχήματα θα αντικατασταθούν σταδιακά από ηλεκτρικά ώστε ολόκληρος ο στόλος ουδέτερος σε εκπομπές CO2 έως το 2030.

Το Volkswagen ID. Buzz του Σκούμπι-Ντου τα «σπάει»

Η Imelda Labbé δήλωσε κατά την παράδοση των οχημάτων:

«Η ηλεκτροκίνηση των στόλων είναι ολοένα και πιο σημαντική σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του Βατικανού θα είναι πλέον μεταξύ των οδηγών μας ID. στο μέλλον αποτελεί μεγάλο στόχο και τιμή για την επωνυμία μας και υπογραμμίζει την ελκυστικότητα της πλήρως ηλεκτρικής μας ταυτότητας μοντέλα.»

Τέλος, ο Δρ. Christian Dahlheim σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το Βατικανό σε αυτό το σημαντικό έργο. Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς και δείχνει ότι είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί με τις λύσεις κινητικότητας μας.»

abb_img
spot_img