Η Volkswagen σε προσέχει όταν ανοίγεις την πόρτα

Το νέο Σύστημα Προειδοποίησης Εξόδου της Volkswagen κατά το άνοιγμα των θυρών, προειδοποιεί οδηγό και επιβάτες για πιθανούς κινδύνους.

Η Volkswagen παρουσιάζει την πιο πρόσφατη εξέλιξη του συστήματος προειδοποίησης εξόδου από το αυτοκίνητο, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τελευταία γενιά, η οποία είναι σχεδιασμένη για να μειώσει τους κινδύνους κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των θυρών των αυτοκινήτων της.

Η τελευταία γενιά προσφέρει υψηλή προστασία, ενημερώνοντας οδηγό και επιβάτες για πιθανούς κινδύνους κατά την έξοδο από το όχημα. Κυρίως στην πόλη. Για παράδειγμα, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει ποδηλάτες, που είναι οι πιο ευάλωτοι στο δρόμο, ενώ υπάρχει προειδοποίηση εξόδου και για τις πίσω πόρτες. Ας δούμε αναλυτικότερα πως λειτουργεί το σύστημα.

Volkswagen ID.7: Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό sedan στην Ελλάδα;

Πως  λειτουργεί το σύστημα της Volkswagen;

Αρχικά, σύστημα προειδοποίησης εξόδου διαθέτει 2 αισθητήρες-ραντάρ στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, οι οποίοι σαρώνουν την περιοχή πίσω από αυτό. Όταν αυτό ανιχνεύει ανθρώπους, προειδοποιεί τον οδηγό μέσω LED ένδειξης στον εξωτερικό καθρέφτη.

Ωστόσο, αν η πόρτα έχει ήδη ανοίξει, υπάρχει προσωρινός φραγμός για την αποτροπή του πλήρους ανοίγματος της θύρας. Επιπλέον, το σύστημα υποβοήθησης παραμένει ενεργό για 3 λεπτά μετά τη στάση και την απενεργοποίηση της Volkswagen, καλύπτοντας όλους τους επιβάτες που βγαίνουν από το αυτοκίνητο.

Volkswagen ID.7: Παίρνει πρωτάθλημα στην… αυτονομία!

Ενσωματωμένο στα Νέα Μοντέλα

Το σύστημα είναι πλέον στάνταρ εξοπλισμός στα νέα μοντέλα ID.702, Passat, και Tiguan. Ωστόσο, είναι προαιρετικά διαθέσιμο στα ID.4 και ID.5. Να σημειώσουμε πως λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως στο ID.7. Μόνη διαφορά η ένδειξη LED στον εξωτερικό καθρέφτη, που λειτουργεί μόνο σε περίπτωση κινδύνου όταν οι επιβάτες του αυτοκινήτου είναι από τα χερούλια των θυρών.

Το Volkswagen ID.7 θριάμβευσε στο Euro NCAP

Τέλος, θυμίζουμε ότι το Volkswagen ID. 7 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία για το πιο ασφαλές νέο αυτοκίνητο, και πιθανότατα το νέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

Με αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία, η μάρκα συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την προστασία των επιβατών της. Έτσι, διασφαλίζει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον κατά την έξοδο από τα οχήματά της.

abb_img
spot_img