Volkswagen ID.7: Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό sedan στην Ελλάδα;

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε την έναρξη παραγγελιών του νέου αμιγώς ηλεκτρικού ID.7 στην χώρα μας.

Η Volkswagen ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες στην Ελλάδα για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό sedan της, το ID.7. Η γερμανική φίρμα θα προσφέρει αρχικά την έκδοση Pro του μοντέλου, το οποίο διαθέτει ένα αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Παράλληλα, το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την ηλεκτρική αρθρωτή πλατφόρμα (MEB) του ομίλου.

Ο ηλεκτροκινητήρας του γερμανικού sedan είναι ο ισχυρότερος που έχουμε συναντήσει σε ένα Volkswagen ID. μοντέλο μέχρι στιγμής. Επιπλέον, η μονάδα ισχύος, με την ονομασία APP550, έχει την υπογραφή του Volkswagen Group Components, με την κατασκευή της να λαμβάνει χώρα στο Κάσελ της Γερμανίας.

Test Drive || Volkswagen ID.3: Καλοκαίρι στην πρίζα!

Η ηλεκτρική μονάδα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα του μοντέλου και αποδίδει 286 ίππους και 545 Nm ροπής. Ενέργεια στο σύστημα προσφέρει μία μπαταρία με χωρητικότητα 82 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία να φτάνει έως τα 621 χιλιόμετρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, η μέση κατανάλωση ενέργειας του ID.7 είναι μεταξύ 14,1 και 16,3 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Εκτός από το προηγμένο σύστημα κίνησης, η εξελιγμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην μεγάλη εμβέλεια του ID.7. Σε οχήματα αυτής της κατηγορίας, το σχήμα του αμαξώματος αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της τιμής του συντελεστή οπισθέλκουσας. Το γεγονός ότι το νέο ID.7 είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο ID. μέχρι στιγμής, είναι άμεσα εμφανές στην σιλουέτα του οχήματος, η οποία έχει μήκος σχεδόν 5 μέτρα.

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen ID.7!

Volkswagen ID.7: Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό sedan στην Ελλάδα;

Άνετο και τεχνολογικά προηγμένο το σαλόνι του Volkswagen ID.7

Το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό του Volkswagen ID.7, προσφέρει άφθονο χώρο, τόσο στα μπροστινά, όσο και στα πίσω καθίσματα. Επιπλέον, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες κάνουν την εμφάνισή τους στο στάνταρ head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Το πακέτο ολοκληρώνει η εντελώς νέα σε σχεδίαση, κεντρική οθόνη αφής των 15 ιντσών.

Volkswagen ID.X Performance: Έρχεται «αγριεμένο» με 558 ίππους

Στην άνεση των επιβατών συμβάλει η νέα γενιά καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού, με 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης. Ωστόσο, εκτός από τις κλασικές ρυθμίσεις, τα καθίσματα αυτά διαθέτουν σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει τα καθίσματα ergoActive Premium, τα οποία προσφέρουν και λειτουργία μασάζ για τους εμπρός επιβάτες.

Τέλος, το νέο Volkswagen ID.7 προσφέρει επιλογές εξοπλισμού που κατά τα άλλα υπάρχουν μόνο στις ανώτερες κατηγορίες των premium ανταγωνιστών. Ειδικότερα, η νέα πανοραμική ηλιοροφή δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, αλλά διαθέτει και άνετο χειρισμό, είτε με ένα πέρασμα του χεριού (swipe) ή μέσω φωνητικού ελέγχου. Παράλληλα, ενσωματώνει την επιλογή ώστε να είναι διαφανής ή μη, μέσω ηλεκτροχρωματικής τάσης.

Volkswagen ID. GTI Concept: Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό GTI

Με πλούσιο εξοπλισμό και διαθέσιμο σε ειδική έκδοση

Το νέο μοντέλο της Volkswagen θα διαθέτει έναν εντυπωσιακά πλούσιο βασικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Στο εσωτερικό του θα βρει κανείς το αυτόματο σύστημα κλιματισμού 3 ζωνών, καθώς και βάση smartphone με ασύρματη φόρτιση.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει διασφαλίσει παραγωγή αυτοκινήτων της ειδικής έκδοσης Launch Edition, τα οποία θα μπορούν να παραδοθούν ενδεικτικά στα μέσα Ιανουαρίου. Η ειδική αυτή έκδοση θα φέρει επιπρόσθετα της βασικής τους προβολείς IQ. LIGHT LED Matrix, καθώς και εξωτερικό φωτισμό Ambient. Επιπλέον, θα διαθέτει σκουρόχρωμα κρύσταλλα πίσω, καθίσματα ergoActive και εσωτερικό φωτισμό 30 αποχρώσεων.

Το κόστος απόκτησης του Volkswagen ID.7 Pro στην Ελλάδα είναι 51.500 ευρώ, ενώ η έκδοση Launch Edition ξεκινά από τα 56.800 ευρώ. Ωστόσο, η παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν το όφελος των 8.000 ευρώ, από την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Editorial