Το Volkswagen ID.7 θριάμβευσε στο Euro NCAP

Το ηλεκτρικό μοντέλο Volkswagen ID.7 είναι ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα που έχει αξιολογήσει το Euro NCAP, αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες.

Το Volkswagen ID.7 αναδείχθηκε ως ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα που έχει αξιολογήσει το Euro NCAP. Το αμιγώς ηλεκτρικό της γερμανικής μάρκας απέσπασε υψηλές βαθμολογίες, έπειτα από αυστηρότατες δοκιμές.

Πιο συγκεκριμένα, το ID.7 έλαβε μέρος στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP και διέπρεψε. Οι κορυφαίες βαθμολογίες που συγκέντρωσε επιβεβαιώνουν τα πολύ υψηλά στάνταρ ασφάλειας του και τα προηγούμενα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Volkswagen Commercial Vehicles: Νέα πλατφόρμα το 2028

Το Volkswagen ID.7 τα «έσπασε» σχετικά με την προστασία ενηλίκων

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογήθηκε με βαθμολογία 95% για την προστασία ενηλίκων. Να σημειώσουμε πως η εν λόγω βαθμολογία είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί για μια προστασία ευρωπαϊκής κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, εξαιρετική ήταν και η αξιολόγηση που αφορά στην προστασία ανηλίκων με 88%. Το ίδιο ισχύει τόσο για την προστασία πεζών με 83%, όσο και για τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας με 80%.

Η Volkswagen τα δίνει όλα στη Magna Steyr για το ηλεκτρικό Scout

Οι υψηλές βαθμολογίες που απέσπασε το ID.7 επιβραβεύουν τις αυστηρές δοκιμές ασφαλείας, από τις οποίες περνούν όλα τα μοντέλα της Volkswagen. Φυσικά, η διάκριση επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας που εδώ και δεκαετίες συνεχίζει να θέτει ψηλά πρότυπα για την προστασία των οδηγών, των επιβατών και των πεζών.

Η Volkswagen «ηλεκτρίζει» το Βατικανό

Χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής

Το VW ID.7 είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Volkswagen στη μεσαία κατηγορία αποτελώντας μια δελεαστική πρόταση. Συνδυάζει την ελκυστική σχεδίαση που έχει το αμάξωμα, με τους πολυτελείς χώρους που προσφέρει. Για την ακρίβεια το ID.7 έχει μήκος 4.96 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2.97 μέτρα.

Volkswagen: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 20.000 ευρώ;

Τέλος, διαθέτει κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά και πιο συγκεκριμένα αρκετά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή 0,23 Cd. Η αυτονομία του φτάνει μέχρι τα 700 χιλιόμετρα, ενώ οι επιδόσεις του είναι ασυναγώνιστες με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει ισχύ 286 ίππων.

Συνοψίζοντας, το Volkswagen ID.7 έχει όλα τα καλά. Πρώτα από όλα είναι ασφαλέστατο και με τη βούλα, ενώ από άνεση…«φυσάει». Η αυτονομία του είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ όσον αφορά την ισχύ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

abb_img
spot_img