Η Volvo Cars έχει πλάνο για το… κλίμα!

Η Volvo Cars στοχεύει σε δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα ανά αυτοκίνητο μέχρι το 2030, και παρουσιάζει το σχέδιό της για αυτό.

Στην προσπάθεια της να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2040, η Volvo Cars έχει σχέδιο, το οποίο και προσπαθεί να εφαρμόσει άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική μάρκα στοχεύει να επιτύχει μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών CO2, που θα φτάνει το 75% ανά αυτοκίνητο το 2030.

Προηγουμένως, ο στόχος της εταιρείας ήταν μία μείωση της τάξης του 40% ανά αυτοκίνητο από το 2018 έως το 2025. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Volvo, κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2023, οι συνολικές εκπομπές CO2 ανά αυτοκίνητο ήταν 19% χαμηλότερες σε σύγκριση με το σημείο αναφοράς της για το 2018.

Volvo EX30: Υποψήφιο για Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Η Volvo Cars στηρίζει τις καθαρές τεχνολογίες

Επιπλέον, η εταιρεία προσδοκά να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αλουμινίου και χάλυβα, καθώς εξελίσσει τεχνολογίες για την παραγωγή αυτών των υλικών με ελάχιστες εκπομπές CO2. Ακόμη, η Volvo επιθυμεί να υποστηρίξει αναδυόμενες καθαρές τεχνολογίες με τη χρήση της αγοραστικής της δύναμης. Αυτό θα της το επιτρέψει η ένταξή της στον Συνασπισμό First Movers του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής χάλυβα SSAB, η Volvo προχώρησε στη χρήση σχεδόν μηδενικών εκπομπών χάλυβα σε ένα από τα μοντέλα της έως το 2026. Επιδιώκοντας έτσι, τον περιορισμό της περιβαλλοντικής της επίδρασης.

Volvo EM90: Νέο ηλεκτρικό με κινέζικες επιρροές

Επίσης, η Volvo Cars έχει εφαρμόσει προοδευτικά τη μετάβαση προς τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, το 16% των συνολικών πωλήσεων της κατά τους πρώτους μήνες του 2023 να αντιπροσωπεύεται από αυτά.

Στην πορεία για την εγκατάσταση των στόχων της, η εταιρεία έχει σταματήσει τις επενδύσεις σε νέους κινητήρες εσωτερικές καύσης. Αντιθέτως, εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.

Το νέο EX30 είναι το Volvo με το μικρότερο αποτύπωμα CO2

Παρέα με το Volvo EX30 

Τέλος, θυμίζουμε πως νωρίτερα φέτος, η Volvo Cars αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV EX30. Είναι σχεδιασμένο να έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε αυτοκίνητο της Volvo μέχρι σήμερα. Το EX30 είναι ένα από τα πολλά νέα, ηλεκτρικά μοντέλα που έχει λανσάρει η Volvo. Και θα συνεχίσει να το λανσάρει για τα επόμενα 2 χρόνια.

abb_img
spot_img