Η Volvo επενδύει στη Leadrive λόγω της… ηλεκτροκίνησης

Η Volvo Cars Tech Fund επενδύει στην start-up Leadrive, ειδική στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Volvo έχει στραμμένη την προσοχή στην ηλεκτροκίνηση και στις λεπτομέρειες που θα την κάνουν… αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία, για να δημιουργήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ακριβώς όπως τα θέλει το αγοραστικό κοινό της. Δηλαδή, μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, το Volvo Cars Tech Fund επένδυσε στη Leadrive, φανερώνοντας τις φιλοδοξίες της μάρκας. H start-up εταιρεία είναι ειδική στην σχεδίαση και κατασκευή μονάδων ισχύος, καθώς και στις μονάδες ελέγχου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το κορυφαίο Volvo XC60 Recharge με την υπογραφή της Polestar

Ο CEO της Volvo Cars Tech Fund, Alexander Petrofski, δήλωσε:

«Η τεχνολογία της Leadrive παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την εξέλιξη πιο αποδοτικών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Αυτές οι προοπτικές είναι στενά συνυφασμένες με τη δική μας προσήλωση στην ηλεκτροκίνηση και για αυτόν τον λόγο είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην εταιρεία, συμβάλλοντας στο να συνεχίσει την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της».

Volvo EX90: Μία αίσθηση που διαρκεί και… διαρκεί!

Φουλ για την ηλεκτροκίνηση

Η Volvo είναι σταθερά προσηλωμένη στην κάθετη ενσωμάτωση, δηλαδή τον έλεγχο ολόκληρης της τεχνολογικής αλυσίδας της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εταιρείες που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, για καλύτερα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η φίρμα εξελίσσει και κατασκευάζει πλέον η ίδια τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τους εναλλάκτες για τα οχήματα της. Επιπλέον, επενδύει σε δικό της λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, καθώς και στην ανάπτυξη και παραγωγή των δικών της μπαταριών μέσω της Novo Energy. Έτσι, βελτιστοποιεί τη χημεία των μπαταριών και την ενσωμάτωση τους στα μοντέλα της Volvo.

Νέο Volvo EX30: Μικρό αλλά… μεγαλειώδες!

Ποια είναι η Leadrive;

Για τους μη μυημένους, η Leadrive (2017), σχεδιάζει και κατασκευάζει μονάδες ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών. Επίσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σχετικά με την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Volvo EX30: Το σκανδιναβικό design στα καλύτερά του

Ο CEO της Leadrive, Jie Shen, δήλωσε:

«Η Volvo Cars και η Leadrive δουλεύουν από κοινού για την ανάπτυξη τεχνολογιών SiC νέας γενιάς, εμπεδώνοντας μια σταθερή στρατηγική συνεργασία. Είναι ένα σπουδαίο ορόσημο στην παγκόσμια στρατηγική της Leadrive, το οποίο καταδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές της συνεργασίας μας στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης».

Editorial