Volvo EX30: Το σκανδιναβικό design στα καλύτερά του

Το νέο Volvo EX30 υπόσχεται να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο απολαυστική, μέσω τεχνολογίας αιχμής και μελετημένου σκανδιναβικού design.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 δεν σχεδιάστηκε μόνο για να είναι ασφαλές και βιώσιμο. Σύμφωνα με την σουηδική φίρμα, μπορεί να κάνει τη ζωή των επιβατών του πιο ήρεμη και απολαυστική. Το νέο μικρό SUV διαθέτει επιλεγμένους συνδυασμούς στα υλικά του, ενισχύοντας την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα. Ωστόσο, στο εσωτερικό του έχει γίνει χρήση ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων υλικών όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί.

Κατά την αλληλεπίδραση του χρήστη με το EX30, το αυτοκίνητο προσφέρει μία προσαρμοστική εμπειρία. Ειδικότερα, αφαιρεί έξυπνα οτιδήποτε πολύπλοκο, με τον οδηγό να απολαμβάνει την διαδρομή, παραμένοντας προσηλωμένος μέσω της ύπαρξης μίας μοναδικής οθόνης. Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το soundbar και διάφορες έξυπνες ιδέες αποθήκευσης, προσφέρουν μία εμπειρία μεγάλου αυτοκινήτου σε μικρές διαστάσεις.

Test Drive || Volvo XC40 Recharge P6: Η χρυσή τομή!

Volvo EX30: Το σκανδιναβικό design στα καλύτερά του

Premium ποιότητα ήχου και έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι στο νέο Volvo EX30

Το soundbar του EX30, το πρώτο στο είδος του, αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Παράλληλα, ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο. Ωστόσο, σε συνδυασμό με το high-end ηχοσύστημα της Harman Kardon, οι επιβάτες απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική, με απαράμιλλη ποιότητα ήχου.

Επιπλέον, το soundbar αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έξυπνης σχεδίασης. Ειδικότερα, το σύστημα είναι τοποθετημένο κάτω από το παρμπρίζ, ταιριάζοντας απόλυτα στη σχεδίαση του ταμπλό. Ωστόσο, αυτή η επιλογή αφήνει ελεύθερο χώρο στις πόρτες, με αποτέλεσμα το EX30 να προσφέρει περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Μάλιστα, ακολουθώντας την ίδια λογική, η διακόπτες των παραθύρων βρήκαν θέση στην κεντρική κονσόλα, μεγιστοποιώντας την εύκολη πρόσβαση των επιβατών.

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Volvo C40 Recharge P8 AWD 408 PS!

Επίσης, θέση έχει αλλάξει και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, το οποίο πλέον είναι κάτω από την κεντρική οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολα προσβάσιμο, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα που επιτρέπει τη διαμόρφωση του αποθηκευτικού χώρου.

Το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να προεκταθεί για να φιλοξενήσει ένα καφέ ή ένα smartphone. Επιπλέον, μπορεί να ολισθήσει προς τα πίσω παρέχοντας περισσότερο χώρο. Στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος, ενώ στον μεγάλο ανοιχτό τμήμα λίγο πιο πάνω, μπορεί να χωρέσει ακόμη και μία τσάντα.

Το νέο EX30 είναι το Volvo με το μικρότερο αποτύπωμα CO2

Volvo EX30: Το σκανδιναβικό design στα καλύτερά του

Δημιουργώντας μία ξεχωριστή αίσθηση ευρυχωρίας

Η κεντρικοποίηση στο εσωτερικό του EX30 εκφράζεται από τη οθόνη 12,3 ιντσών, στο κέντρο του ταμπλό. Έτσι, χρησιμοποιώντας μία μόνο οθόνη, η εταιρεία δημιούργησε μία αίσθηση χώρου γύρω από τον οδηγό, ενώ κατάφερε την εξοικονόμηση υλικών. Επιπλέον, διαθέσιμη στην κεντρική οθόνη είναι η επιλογή προβολής «calm», παρουσιάζοντας μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Το Volvo EX30 διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα infotainment, με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google. Όπως, φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps και άλλες εφαρμογές από το Google Play. Επιπλέον, το EX30 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Volvo με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay. Τέλος, το σύστημα infotainment παρέχει συνδεσιμότητα 5G και έχει την υποστήριξη του Snapdragon Cockpit Platforms της Qualcomm Technologies, προσφέροντας μέγιστη απόκριση.

Volvo EX30: Ένας «φύλακας άγγελος» για την πόλη

Volvo EX30: Το σκανδιναβικό design στα καλύτερά του

Επιλογή μεταξύ 4 διαφορετικών εσωτερικών «δωματίων»

Κατά την παραγγελία του νέου Volvo EX30, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 ξεχωριστά εσωτερικά «δωμάτια». Μάλιστα, όλα έχουν έναν πιο βιώσιμο χαρακτήρα στα υλικά και το καθένα διαθέτει τη δική του έκφραση. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο παρουσιάζει τη διαχρονική γοητεία του τζιν, ενσωματώνοντας ότι απομένει από τη διαδικασία ανακύκλωσης των τζιν.

Volvo EX30: Ένα μικρότερο EX90 για… 25άρηδες!

Ανάμεσα σε άλλα υλικά που προσφέρονται συγκαταλέγεται το ανακυκλωμένο πλαστικό, απορρίμματα όπως παλιά πλαίσια παραθύρων και ρολά παντζουριών. Όπως επίσης και το ανανεώσιμο φυσικό λινάρι, που περιλαμβάνει 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα πλεκτό υφασμάτινο υλικό για τα καθίσματα με ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το μοντέλο προσφέρει επίσης την επιλογή μίας επένδυσης από Nordico, από υφάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Όπως για παράδειγμα, μπουκάλια PET και υλικά βιολογικής προέλευσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία. Η παρουσίαση του νέου Volvo EX30 θα γίνει στις 7 Ιουνίου. Μάλιστα, την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Editorial