Η Volvo Trucks κερνάει ουίσκι… Chivas!

Στη Σκωτία, το ηλεκτρικό ημιφορτηγό Volvo FM Electric 6x2 θα μεταφέρει το δημοφιλές ουίσκι της εταιρείας Chivas Brothers.

Η Volvo Trucks και η γνωστή σκωτσέζικη εταιρεία παραγωγής ουίσκι, Chivas Brothers, σύναψαν συνεργασία που θα ηλεκτρίσει τα… πλήθη. Οι 2 εταιρείες θα εγκαινιάσουν ένα διετές πιλοτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτό, ένα ηλεκτρικό ημιφορτηγό θα αναλάβει τη μεταφορά του μεγαλύτερου εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Chivas Brothers θα χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά έναν ηλεκτρικό τράκτορα Volvo FM Electric 6×2. Αυτός θα μεταφέρει ένα τριαξονικό ρυμουλκούμενο box van για τη μεταφορά του εμπορεύματος της εταιρείας.

To Volvo EX90 προσφέρει μία καθηλωτική ηχητική εμπειρία

To Volvo FM Electric στις υπηρεσίες της Chivas Brothers

Ειδικότερα, το Volvo FM Electric διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παράγουν ισχύ 666 ίππων και 2.400 Nm συνεχούς ροπής. Επιπλέον, λειτουργεί με μεικτό βάρος οχημάτων έως και 44 τόνους.

Το εν λόγω ηλεκτρικό φορτηγό είναι εξοπλισμένο με 5 μπαταρίες, οι οποίες «χαρίζουν» αυτονομία έως και 250 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα το FM Electric να φέρει και έκτη μπαταρία, διανύοντας αποστάσεις μέχρι και 300 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτιση.

Volvo EX30: Ένας «φύλακας άγγελος» για την πόλη

Η McPherson’s αναλαμβάνει το πρόγραμμα

Το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα είναι υπό τη διαχείριση της εταιρείας μεταφορών McPherson’s, η οποία είναι συνεργάτης με την Chivas Brothers εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρόγραμμα της εταιρείας σκοπεύει να ωθήσει το φορτηγό στις πλήρεις δυνατότητές του. Με αυτόν τον τρόπο, θέλει να κάνει την σκωτσέζικη εταιρεία να καταλάβει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να ωφελήσει τα βαρέα φορτηγά στο μέλλον.

Επίσης, το ηλεκτρικό ημιφορτηγό θα έχει ως βάση την τοπική αποθήκη της McPherson’s. Μία τοποθεσία δίπλα στις εγκαταστάσεις της Chivas Brothers στο Kilmalid στο Dumbarton, όπου ήδη υπάρχει ένας φορτιστής 43 kW.

Volvo: Ο ηλεκτρικός εκσκαφέας ECR25 δεν «μασάει» από ύψη

Η συνεργασία αναδεικνύει τις «πράσινες» μεταφορές

Τέλος, το ηλεκτρικό φορτηγό θα ξεκινήσει το εναρκτήριο ταξίδι του αυτή την εβδομάδα. Η σκωτσέζικη εταιρεία έχει εκτιμήσει ότι αυτό το μοναδικό φορτηγό θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές ρύπων της κατά 155 τόνους ετησίως. Απώτερος στόχος της, είναι η μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030.

Editorial