Η Xiaomi έχει στόχο τα 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά ετησίως

Φιλόδοξους στόχους έχει η Xiaomi, η οποία θέλει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η Xiaomi είναι αποφασισμένη να κάνει ένα νέο βήμα στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μάλιστα σκοπεύει να πετύχει. Η κινέζικη φίρμα μετράει μόλις ένα χρόνο και λίγους μήνες ζωής, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα των αυτοκινήτων και δη των ηλεκτρικών, σκοπεύει να ξεπεράσει ακόμη και τους κορυφαίους.

Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει να πουλά περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα ετησίως στο μέλλον. Τον εξαιρετικά φιλόδοξο αυτό στόχο, τόνισε ο ιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, ανεβάζοντας ένα σχετικό post στο Twitter.

Επιπλέον, σημειώνει τα εξής:

«Το όριο κατασκευής των ηλεκτρικών οχημάτων έχει μειωθεί δραματικά συγκριτικά με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα, 30.000 εξαρτήματα είναι εξαιρετικά αρθρωτά και το κόστος των μπαταριών έχει δει μείωση της τάξη του 80% τα τελευταία δέκα χρόνια».

Xiaomi: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τον Αύγουστο!

Η κατασκευή 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών είναι μονόδρομος

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Lei θεωρεί ότι οι 5 κορυφαίες μάρκες του κόσμου θα κατέχουν περισσότερο από το 80% του μεριδίου αγοράς ηλεκτρικών, όταν ο κλάδος ωριμάσει.

Παράλληλα, η Xiaomi θα επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με αυτό τον τρόπο θα εισέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας και θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους.

Η Xiaomi στοχεύει να πουλάει10 εκατομμύρια ηλεκτρικά ετησίως

Ειδικότερα, σημειώνει:

«Με άλλα λόγια, ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε είναι να είμαστε ένας από τους 5 κορυφαίους και να στέλνουμε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. Ο ανταγωνισμός θα είναι βάναυσος».

Το αυτοκίνητο της Αpple θα έχει κάτι από… Lamborghini!

Η Xiaomi θέλει να κυριαρχήσει στην αγορά και μάλιστα γρήγορα

Τον Σεπτέμβριο, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία είχε ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου μηχανολογικού πρωτότυπου για το πρώτο της ηλεκτρικό. Ωστόσο, ελάχιστα είναι αυτά που γνωρίζουμε για το όχημα. Ωστόσο, θα είναι διαθέσιμο με αρχιτεκτονική 400 και 800 Volt. Επίσης, θα φέρει κυψέλες μπαταρίας τύπου Blade από την BYD και μπαταρία Kirin της CATL. Τέλος, όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει το 2024.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!