Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Λιγότερο αγχωμένοι οι οδηγοί τους!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκαλούν λιγότερο άγχος στους οδηγούς σε σχέση με τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες.

Η DS Automobiles πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το άγχος κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ειδικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 οδηγοί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία από τις περιπτώσεις, τις οποίες εξέτασε η έρευνα, είναι και το άγχος όσων οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το 78% των ερωτηθέντων έχει βιώσει άγχος κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τέλος στις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά!

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άγχος

Όσοι οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα νιώθουν λιγότερο άγχος σε σχέση με όσους οδηγούν αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Συγκεκριμένα, το 38% των οδηγών ηλεκτρικών φαίνεται ότι έχει λιγότερο άγχος σε σχέση με την περίοδο, κατά την οποία οδηγούσε έναν συμβατικό αυτοκίνητο.

Τα ηλεκτρικά, λοιπόν, αυτοκίνητα με τη σχεδόν αθόρυβη λειτουργία τους, παρέχουν μια ήρεμη και αναπαυτική οδηγική εμπειρία. Μάλιστα, το 41% των ερωτηθέντων θωρούν την ήρεμη και εκλεπτυσμένη οδήγηση αποτελεσματική στη μείωση του στρες.

100 ηλεκτρικά οχήματα πήραν φωτιά σε σταθμό φόρτισης

Πώς λειτουργούν οι αγχωμένοι οδηγοί

Το 31% των ερωτηθέντων, οι οποίοι είναι αγχωμένοι κατά την οδήγηση, δήλωσαν ότι το άγχος έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οδηγική τους ικανότητα. Οι οδηγοί λαμβάνουν βιαστικές αποφάσεις και δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή σε κινδύνους. Επιπλέον, το 20% των ερωτηθέντων κατά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, αναζητά τα χαρακτηριστικά που μειώνουν το στρες.

Hλεκτρικά αυτοκίνητα: Η έλλειψη στις πρώτες ύλες αυξάνει τις τιμές

Τι συμβάλλει στη μείωση του άγχους

Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνουν το στρες των οδηγών, πολλοί δεν έχουν στην κατοχή τους ένα από αυτά. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα ακολουθούν τα χαρακτηριστικά τα οποία μειώνουν το άγχος των οδηγών. Πιο αναλυτικά:

  • Το άνετο εσωτερικό του αυτοκινήτου (51%)
  • Τα καθίσματα (34%)
  • Η ομαλή οδήγηση

Τέλος, το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί αγχωτική τη συνολική εμπειρία αγοράς και κατοχής ενός αυτοκινήτου.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!