Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Μεταχειρισμένα με… πιστοποίηση μπαταρίας

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση ως μεταχειρισμένα, θα συνοδεύονται από πιστοποίηση κατάστασης μπαταριών.

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν είναι μία απλή διαδικασία. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει να ελέγξει πολλά ποιοτικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών, είναι η ηλικία του μοντέλου που τον ενδιαφέρει και φυσικά τα χιλιόμετρα. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όμως ποιοι είναι οι δείκτες ποιότητας;

Η απάντηση είναι απλή και προφανώς ακούει στο όνομα… μπαταρίες. Για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση, θα είναι απαραίτητη η αποτίμηση της μπαταρίας. Ειδικότερα, βάσει αυτής ο ενδιαφερόμενος θα είναι σε θέση να επιλέξει ή όχι το εκάστοτε ηλεκτρικό μοντέλο.

Ελαστικά: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τα δικά τους!

Η προηγμένη τεχνολογία των μπαταριών και οι… αμφιβολίες

Ως γνωστόν, οι μπαταρίες σήμερα είναι ιδιαίτερα ακριβές. Δηλαδή, στοιχίζουν περίπου το 40% της τιμής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό έχει να κάνει με την προηγμένη τεχνολογία τους, η οποία τους προσδίδει αξιοπιστία.

Ωστόσο, υπάρχει μία δυσπιστία ως προς την ποιότητά τους, η οποία οφείλεται κυρίως στην κακή εμπειρία ορισμένων καταναλωτών. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα πρέπει πρώτα να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας του εκάστοτε οχήματος, προτού προχωρήσουν στην αγορά του.

ADAC: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνουν νέα δεδομένα

Με την έλευση των ηλεκτρικών αυτοκίνητων στην αγορά τα πράγματα έχουν αλλάξει και από εδώ και στο εξής θα ισχύουν νέα δεδομένα. Αυτό ανέφερε και ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας πιστοποίησης μπαταριών της European Car Remarketing Association State of Health, Roland Gagel.

Πιο συγκεκριμένα, o Gagel, αναφέρει:

«Ο έλεγχος της κατάστασης της μπαταρίας ενός μεταχειρισμένου EV θα γίνει απαίτηση για την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας. Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές τις πραγματικές ευκαιρίες. Εμείς έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για να ελέγχουμε την κατάσταση της μπαταρίας.

Πιστεύω ότι τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίς ξεκάθαρα δηλωμένη κατάσταση της μπαταρίας θα είναι πιο δύσκολο να διατεθούν ξανά στην αγορά. Με έναν τυποποιημένο έλεγχο, οι πωλητές αλλά και οι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα είναι ασφαλείς, όταν πρέπει να γίνει αγοραπωλησία ενός μεταχειρισμένου EV».

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα vs πλυντήριο αυτοκινήτων

Τέλος, ανακεφαλαιώνοντας, η αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα διαφέρει αρκετά με αυτή των συμβατικών. Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά, ξεχνάμε τα χιλιόμετρα και τη χρονολογία και εστιάζουμε στη μπαταρία, η οποία αποτελεί το Α και το Ω στην εν λόγω κατηγορία.

Editorial