Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο φθηνά από το 2026!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο προσιτά σε σχέση με τα συμβατικά από το 2026, με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων τους.

Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα δούμε την περίοδο 2025-2030. Την εν λόγω αύξηση θα προκαλέσει η πτώση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με αυτή των συμβατικών. Δηλαδή, τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα οδηγήσουν στην κυκλοφορία 26 εκατομμυρίων μονάδων.

Μάλιστα, το 2040 ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους, θα είναι στα 54 εκατομμύρια.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «εκθρονίζουν» τα υβριδικά!

Όσο πιο φθηνά… τόσο πιο πολλά

Τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα προκαλέσουν την αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg NEF, το 2040 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατέχουν το 58% των παγκοσμίων πωλήσεων. Επιπλέον, την αύξηση της δημοτικότητας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκαλεί η ανάγκη για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στις μεταφορές.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι μπαταρίες το μεγαλύτερο κόστος!

Τι θα συμβεί στην Ευρώπη

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ήδη σε λειτουργία προγράμματα επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, από το 2035 και έπειτα, η πώληση αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες θα είναι απαγορευμένη. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω κινήσεων, θα είναι η μείωση του πληθυσμού των συμβατικών αυτοκινήτων. Δηλαδή, η κατοχή ενός τέτοιου μοντέλου θα πάρει τη μορφή… χόμπι για τους λάτρεις της αυτοκίνησης.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πουλάνε παρά το κόστος μπαταρίας

Πιο φθηνά ηλεκτρικά λόγων των μπαταριών

Στην πτώση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συμβάλλει και η μείωση του κόστους παραγωγής των μπαταριών. Μάλιστα, το εν λόγω κόστος αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει το 40% της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δηλαδή, η τεχνολογική εξέλιξη θα προσφέρει μακροπρόθεσμα μειωμένες τιμές στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μάιος 2022: Αύξηση πωλήσεων για τα υβριδικά αυτοκίνητα!

Φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ακριβότερα συμβατικά

Το 2026 το κόστος κτήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι ίδιο με αυτό για την απόκτησης ενός συμβατικού. Από το 2027 θα ξεκινήσει η πτώση στις τιμές των ηλεκτρικών, ενώ παράλληλα θα δούμε μικρή αύξηση της τιμής των συμβατικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2030 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ φθηνότερα σε σχέση με τα συμβατικά.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Ξεκίνησαν από 28/7 οι αιτήσεις!

Τα προβλήματα παραμένουν

Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι άμεσα πιο φθηνά, το πρόβλημα των υποδομών παραμένει. Ωστόσο, οι περισσότεροι είναι αισιόδοξοι για την επίλυση του προβλήματος της υποδομής φόρτισης σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επίλυση, λοιπόν, του εν λόγω προβλήματος και το κλείδωμα σταθερής τιμής της κιλοβατώρας, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

abb_img