Προσοχή όταν μεταφέρετε ψώνια γιατί έχει πρόστιμο!

Η μεταφορά των καθημερινών αγαθών μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες και υπάρχει πιθανότητα να σας επιβληθεί μέχρι και πρόστιμο.

Μία απλή και καθημερινή συνήθεια, όπως η μεταφορά προϊόντων από το σουπερμάρκετ, μπορεί να σας επιφέρει πρόστιμο. Σίγουρα αυτό δεν το έχετε σκεφτεί, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχουν συνήθειες που μπορεί να πληρώσουμε ακριβά.

Σε όλους έχει τύχει να πάνε στο σουπερμάρκετ και να αφήσουν τις σακούλες στην καμπίνα των επιβατών. Σίγουρα το έχετε κάνει και εσείς! Όμως αυτή η απλή και σίγουρα αφηρημένη κίνηση, μπορεί να επιφέρει υψηλό πρόστιμο.

Πέρα όμως από το πιθανό πρόστιμο της Τροχαίας, που θα αναφέρουμε παρακάτω, η κίνηση αυτή είναι και επικίνδυνη. Και αυτό γιατί μπορεί ένα αντικείμενο που είναι εντός της καμπίνας να τραυματίσει έναν από τους επιβάτες, ή να δυσκολέψει το έργο του οδηγού.

Ηλεκτρικά οχήματα: Οι πινακίδες που κάθε κάτοχος πρέπει να γνωρίζει!

Προσοχή κατά τη μεταφορά

Η μεταφορά αγαθών και αντικειμένων εντός της καμπίνας θέλει τεράστια προσοχή. Και αυτό γιατί σε μία πιθανή σύγκρουση, τα αντικείμενα που είναι στην καμπίνα μπορεί να εκσφενδονιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό μπορεί να τραυματίσει σοβαρά οδηγό και επιβάτες.

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα του θέματος, ένα αντικείμενο μισού κιλού σε περίπτωση σύγκρουσης με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, το βάρος του, λόγω ορμής, αγγίζει τα 22 κιλά. Αν η ταχύτητα αγγίξει τα 90 χλμ./ώρα τότε το βάρος ξεπερνάει τα 70 κιλά.

Τι θα γίνει αν πατήσω το start button εν κινήσει;

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένα αντικείμενο που ζυγίζει 22 ή 70 κιλά. Αυτό είναι γνωστό και ως «φαινόμενο του ελέφαντα», όπου ένα ασήμαντο αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει το βάρος ενός ελέφαντα. Η φυσική είναι αμείλικτη και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσέχουμε όταν είμαστε πίσω από το τιμόνι. Ακόμη και όταν μεταφέρουμε αντικείμενα στην καμπίνα επιβατών.

ΚΤΕΟ και ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι ισχύει;

Υπάρχει και πρόστιμο όμως στη μέση!

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένας πιθανός τραυματισμός που πρέπει να μας κάνει να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια. Η Τροχαία καραδοκεί αφού ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ξεκάθαρος και αναφέρει:

«Η φόρτωση αντικειμένων δεν πρέπει να περιορίζει ή να παρεμποδίζει την ορατότητα του οδηγού».

Επιπλέον δεν πρέπει να εμποδίζει την οδήγηση του οχήματος και να μη μειώνει τη σταθερότητα του. Σε περίπτωση που το όργανο της τάξεως διαπιστώσει μη προβλεπόμενη μεταφορά αντικειμένων, μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!