Γιατί μας «λέει αντίο» η ρεζέρβα των αυτοκινήτων;

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν την κλασική ρεζέρβα ελαστικού και το CarsElectric.gr σας παρουσιάζει τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Στο πέρασμα των ετών έχουν αλλάξει πολλά στον κλάδο του αυτοκινήτου. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθιερώθηκαν με το μερίδιο αγοράς τους να αυξάνει συνεχώς. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Plug-in hybrid. Επιπλέον τα αυτόνομα αυτοκίνητα, σύντομα θα είναι η νέα πραγματικότητα. Όμως μαζί όλες αυτές οι αλλαγές φέρνουν κι άλλες. Τα νέα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν πλέον την κλασική ρεζέρβα ελαστικού. Το εξάρτημα, με το οποίο ήταν το κεφάλι μας ήσυχο σε περίπτωση… κλαταρίσματος.

Ελαστικά αυτοκινήτου: Η σωστή επιλογή πονοκεφαλιάζει!

Η νέα τακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών

Πλέον, την συγκεκριμένη τακτική υιοθετούν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Και εύλογα έχει προκαλέσει ερωτήματα στους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων. Για την ακρίβεια περίπου το 50% των νέων αυτοκινήτων είναι διαθέσιμα χωρίς κανονικό τροχό για ρεζέρβα ή έστω ρεζέρβα ανάγκης. Βέβαια το αξιοπερίεργο είναι ότι οι περισσότεροι κάτοχοι αντιλαμβάνονται την «έλλειψη» μόλις… κλατάρει το ελαστικό.

Βέβαια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν τους πελάτες τους ευχαριστημένους! Γιατί λοιπόν να εφαρμοστεί μία τακτική που προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στο αγοραστικό κοινό; Ας δούμε λοιπόν τους λόγους που οι εταιρείες επιλέγουν τη συγκεκριμένη τακτική στα νέα μοντέλα τους!

Γιατί υπάρχουν έγχρωμες κουκίδες στο ελαστικό σας;

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχει ρεζέρβα

Για την απουσία της ρεζέρβας υπάρχουν 5 σημαντικοί λόγοι αυτοί είναι:

  • Τοποθέτηση ελαστικών Run Flat ή Kit επισκευής
  • Εξοικονόμηση χρημάτων για την εταιρεία
  • Μειωμένο βάρος αυτοκίνητου
  • Επίτευξη καλύτερων τιμών κατανάλωσης και εκπομπών CO2
  • Αύξηση χώρου αποσκευών

Αιτία τροχαίου ατυχήματος η λάθος πίεση στα ελαστικά!

Βέβαια να αναφέρουμε και κάτι ακόμη. Στα υβριδικά και PHEV μοντέλα υπάρχει ένας ακόμη λόγος αφαίρεσης της ρεζέρβας. Η απαίτηση χώρου για τις μπαταρίες των υβριδικών συστημάτων. Και ο χώρος αυτός είναι κάτω από το πίσω κάθισμα και τον χώρο αποσκευών. Για την ασφαλή τοποθέτηση των μπαταριών, η ρεζέρβα και τα εργαλεία αλλαγής τροχού λάμπουν δια της απουσίας τους!

Ωστόσο, ένας νέος κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να απαιτήσει να υπάρχει ρεζέρβα (εφόσον υπάρχει χώρος) στο νέο του απόκτημα. Σαφώς αυτό το προσφέρει ο εκάστοτε κατασκευαστής με έξτρα χρέωση στην τιμή απόκτησης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!