Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πουλάνε παρά το κόστος μπαταρίας

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταγράφουν αυξημένη ζήτηση παρά το υψηλό κόστος της μπαταρίας, η οποία αποτελεί το βασικό εξάρτημα τους.

Ακούστε το άρθρο

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρά τη συνεχή αύξηση της τιμής των μπαταριών. Αυτή η τάση είναι αντίθετη με την πρόβλεψη, ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών θα αυξάνονταν μετά τη μείωση του κόστους της μπαταρίας.

Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά, plug-in hybrid και EVs

Επιπλέον, τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα (EVs) δεν επηρέασε ούτε η αύξηση του κόστους των μπαταριών, λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παράλληλα, η αύξηση της τιμής της βενζίνης και του diesel λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ωθεί όλο και περισσότερους στην αγορά EVs.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Ψηλά σε δημοφιλία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Παρατηρούμε τη στροφή όλο και περισσότερων καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα τους νεότερους. Αποφασίζουν, μάλιστα, την αγορά των EVs όχι βάσει των οικονομικών τους, αλλά με γνώμονα το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη.

Πρόστιμα σε παρκινγκ χωρίς φόρτιση για EVs

Επιλέγουν, δηλαδή, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν και θα ήταν φθηνότερη η οδήγηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Στοιχείο που δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, αλλά και το παρόν.

Ηλεκτρικά: Αύξηση πωλήσεων παρά το κόστος μπαταρίας

Ενδεικτική της αυξημένη ζήτησης των EVs είναι η έλλειψη των αναγκαίων υλικών για την παραγωγή μπαταριών. Ουσιαστικά, η ζήτηση των ηλεκτρικών ξεπερνά την προσφορά τους.

Έρχεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με μεγαλύτερη επιδότηση

Το κόστος της μπαταρίας

Η τάση, λοιπόν, αποδεικνύει ότι ολοένα και περισσότεροι θα αγόραζαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανεξάρτητα από το κόστος της μπαταρίας. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει το χρόνο έναρξης της μείωσης του κόστους της μπαταρίας.

Η έλλειψη φορτιστών «απειλεί» τα EVs (;)

Αρκετοί, μάλιστα, θεωρούν το κόστος της μπαταρίας μία φούσκα, η οποία θα ξεφουσκώσει μετά το τέλος του 2023. Τέλος, οι επενδύσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στις κυψέλες μπαταριών μπορεί να οδηγήσουν σε πλεόνασμα μπαταριών.

 

abb_img