Πρόστιμα σε παρκινγκ χωρίς φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα

Πρόστιμα θα επιβληθούν σε βενζινάδικα και παρκινγκ, τα οποία δεν παρέχουν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ακούστε το άρθρο

Στο Βανκούβερ του Καναδά τα πάρκινγκ και τα πρατήρια καυσίμων θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα. Όσοι, λοιπόν, δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα.

Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά, plug-in hybrid και ηλεκτρικά

Τι προβλέπει το νέο μέτρο

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, υπάρχει πρόβλεψη για την τοποθέτηση ταχυφορτιστών ισχύος τουλάχιστον 50 kW σε χώρους πάρκινγκ. Επιπλέον, τα βενζινάδικα θα πρέπει να εγκαταστήσουν ταχυφορτιστές ισχύος 26,6 kW, κατά το ίδιο νομοσχέδιο. Με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο θα είναι ευκολότερη η φόρτιση για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στο νέο κανονισμό δεν εμπίπτουν μόνο, όσοι χώροι πάρκινγκ διαθέτουν λιγότερες από 60 θέσεις.

14.000 φορτιστές ηλεκτρικών την εβδομάδα έως το 2030!

Στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα

Σύμφωνα με έρευνα του 2021 ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας της στροφής σε ηλεκτρικά οχήματα είναι η έλλειψη σημείων φόρτισης. Η δημοτική αρχή του Βανκούβερ, λοιπόν, επιθυμεί με το μέτρο αυτό την ταχύτερη εξάπλωση του δικτύου φόρτισης.

Επίσης, ο δήμος υπολογίζει με το μέτρο, την αύξηση του δικτύου φορτιστών κατά 30% με 40%. Επομένως, η διεύρυνση του δικτύου φόρτισης θα οδηγήσει τους στην επιλογή ηλεκτρικών οχημάτων ευκολότερα.

Ο ΣΕΑ Σείριος με νέο υβριδικό σταθμό φόρτισης οχημάτων

Το κόστος των φορτιστών

Το κόστος του όλου εγχειρήματος αφορά τις επιχειρήσεις. Τα πρατήρια καυσίμων και τα παρκινγκ, δηλαδή, θα αναλάβουν το κόστος εγκατάστασης των ταχυφορτιστών για τα ηλεκτρικά οχήματα. Αν δεν προβούν στην εγκατάσταση, θα λάβουν πρόστιμο αξίας 10.000 δολαρίων Καναδά.

Το κόστος εγκατάστασης των ταχυφορτιστών για ένα βενζινάδικο, για παράδειγμα, αγγίζει τα 100.000 δολάρια Καναδά. Αντίστοιχα, το κόστος για χώρους πάρκινγκ φτάνει τα 72.000 δολάρια Καναδά.

Φάκελος φόρτιση ηλεκτρικού: Όλα τα apps για να φορτίσεις!

Οι επιχειρήσεις πάρκινγκ και πρατηρίων καυσίμων προφανώς δυσανασχετούν με την ανάληψη του εξ’ ολοκλήρου του κόστους εγκατάστασης. Ωστόσο, το Βανκούβερ δεν θα προχωρήσει σε καμία επιδότηση των επιχειρήσεων.

 

abb_img