Ηλεκτρικά Πατίνια: 4+1 λόγοι που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων. Εάν έχεις ακόμα δεύτερες σκέψεις, διάβασε τους λόγους που σε βελτιώσουν την καθημερινότητά σου.

Οι πόλεις αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι συνήθειες μας. Πριν κάποια χρόνια μπήκαν στη ζωή μας ξαφνικά οι υπηρεσίες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών και αρκετοί από εμάς ήρθαμε σε επαφή μαζί τους για πρώτη φορά.

Για νομικούς και ασφαλιστικούς κυρίως λόγους, αυτές οι υπηρεσίες σταμάτησαν στη χώρα μας, όμως είχε δημιουργηθεί ένα φανατικό κοινό που ήθελε να αλλάξει την καθημερινότητα του.

Δες γιατί ένα ηλεκτρικό πατίνι κάνει τη ζωή πιο εύκολη!

Είναι προσιτά

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ένα δικό τους όχημα ή να το συντηρήσουν. Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ιδιαίτερα οικονομικά, δεν απαιτούν τέλη κυκλοφορίας και η συντήρηση τους κοστίζει ελάχιστα. Έτσι είναι ένας οικονομικός τρόπος για να μετακινηθείς μέσα στην πόλη και ανάμεσα στην κίνηση.

Δεν χρειάζονται δίπλωμα οδήγησης

Εντάσσονται στην κατηγορία των Ελαφριών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) τα οποία μέχρι στιγμής μπορούν να αγοραστούν και να οδηγηθούν από τον καθένα. Η μόνη εξαίρεση όμως είναι όσα αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 60 km/h των οποίων οι αναβάτες χρειάζονται δίπλωμα μοτοσυκλέτας μικρού κυβισμού (Α1). Ο σεβασμός όμως του Κ.Ο.Κ., η αποφυγή χρήσης αλκοόλ ή άλλων ουσιών και το κράνος είναι απαραίτητα όταν οδηγείς τέτοια οχήματα.

Το 500 Iride είναι το πρώτο ηλεκτρικό πατίνι της Mopar και κοστίζει 699 ευρώ

Έχουν χαμηλή κατανάλωση

Με μόνο μία φόρτιση που κοστίζει πολύ λίγο το ηλεκτρικό πατίνι είναι έτοιμο να κάνει πολλές αστικές διαδρομές. Το πρατήριο υγρών καυσίμων δεν θα είναι ποτέ προορισμός σου. Θα μπορείς να έχεις ανεξάντλητες διαδρομές οπουδήποτε απλά υπάρχει μία πρίζα. Το μόνο που θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις μετά από κάποια χρόνια είναι η μπαταρία, η οποία έχει αποσβεστεί από την μεγάλη εξοικονόμηση των καυσίμων.

Είναι οικολογικά

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως πρόκειται για ένα καθαρά οικολογικό όχημα. Οι μηδενικοί ρύποι σε κάθε μετακίνηση βελτιώνουν κατά μεγάλο βαθμό την ποιότητα του αέρα στην πόλη. Ακόμη είναι αθόρυβα που σημαίνει πως μειώνεται και η ηχορύπανση η οποία προκαλεί συχνά άγχος στα κατοικίδια και τα αδέσποτα.

Προσφέρονται για υβριδικές μετακινήσεις

Η υβριδική μετακίνηση είναι το να χρησιμοποιήσεις το ηλεκτροκίνητο πατίνι σου και κάποιο άλλο μέσο. Έτσι αν μία διαδρομή περιλαμβάνει τη χρήση μετρό, ηλεκτρικού, τραμ λεωφορείου, εσύ μπορείς πολύ εύκολα είτε να παρκάρεις εντός του σταθμού το πατίνι, είτε να το πάρεις μαζί σου. Μην ξεχνάς πως οι καθημερινές μας συνήθειες κρατούν μία πόλη καθαρή και φιλική προς τους πολίτες!

4 Αθηναίοι μας περιγράφουν πως μετακινούνται στην πόλη, με μέσα μικροκινητικότητας

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!