Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να αντικαταστήσουν έως και 5 εκατ. διαδρομές με αυτοκίνητο ετησίως στο Λονδίνο

Τα ηλεκτρικά πατίνια θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν έως και 5 εκατομμύρια διαδρομές με αυτοκίνητο κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

Μάλιστα, τα περιβαλλοντικά οφέλη από μια τέτοια αλλαγή αναμένεται να είναι «απολύτως συγκλονιστικά» δεδομένου του μεγέθους και της κλίμακας της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και του αριθμού των οχημάτων που βρίσκονται στους δρόμους της.

Διαβάστε επίσης: Πέντε μύθοι για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Οι διάφορες εταιρείες που ενοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια στο Λονδίνο θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν πέντε εκατομμύρια διαδρομές με αυτοκίνητο το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Tier που δείχνει ότι τα ηλεκτρικά πατίνια αντικαθιστούν ήδη το 17,3% των διαδρομών που πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις αστικές μεταφορές

Tier

Οι Dott, Lime και Tier ήταν οι τρεις εταιρείες που επιλέχθηκαν από το Transport for London για τη διεξαγωγή δοκιμών ηλεκτρικών πατινιών σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε μια πράσινη, βιώσιμη λύση μετακίνησης και τα ηλεκτρικά πατίνια είναι μια εναλλακτική λύση για τα αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», σχολίασε ο Επίτροπος Walking and Cycling του Λονδίνου, Will Norman.

Κάθε εταιρεία στο Λονδίνο θα μπορεί να λειτουργεί στόλο έως και 6.600 ηλεκτρικά πατίνια.

Αξιολογώντας τα δεδομένα χρήσης από τις δραστηριότητες της Tier σε 115 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και αλλού στην Ευρώπη, εκτιμά ότι το κάθε ηλεκτρικό πατίνι εκτελεί περίπου τέσσερις διαδρομές την ημέρα. Αυτό ισοδυναμεί με σχεδόν 80.000 διαδρομές την ημέρα ή πάνω από 29 εκατομμύρια σε ετήσια βάση.

Dott

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο περιφερειακός διευθυντής της Tier, Fred Jones είπε: “Τα πιθανά περιβαλλοντικά οφέλη από τη μετάβαση από τα αυτοκίνητα στα ηλεκτρικά πατίνια για σύντομες διαδρομές θα είναι απολύτως εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος του Λονδίνου και τον αριθμό των οχημάτων που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους του”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “Ο Δήμαρχος έχει δικαίως δεσμευτεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα του Λονδίνου και αυτό είναι που κάνει την ενοικίαση των ηλεκτρικών πατινιών τόσο συναρπαστική. Eίναι μια μοναδική ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις αστικές μεταφορές στη βρετανική πρωτεύουσα και να μειώσουμε τα επίπεδα ρύπανσης“.

Tier 3

Σύμφωνα με την Tier, εάν όλες οι κοντινές, σύντομες διαδρομές με αυτοκίνητο μέσα στο Λονδίνο αντικατασταθούν από διαδρομές που πραγματοποιούνται με ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών, αυτό θα ισοδυναμούσε με μείωση των εκπομπών CO2 της τάξεως των 233 τόνων ημερησίως.

Ο Silviya Barrett, επικεφαλής πολιτικής, έρευνας και έργων στην Εκστρατεία για Καλύτερες Μεταφορές, σχολίασε: “Για την καταπολέμηση της ανησυχητικής αύξησης της χρήσης των αυτοκινήτων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά την πανδημία, χρειαζόμαστε πολλές πράσινες επιλογές που να είναι διαθέσιμες στις πόλεις”.

Διαβάστε επίσης:Τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν απειλή ή το μέλλον των αστικών μεταφορών;

Και συνέχισε: «Η χρήση των ηλεκτρικών πατθινιών καθώς και άλλων μορφών μικροκινητικότητας σε συνδυασμό με το εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου στη θέση ορισμένων διαδρομών που πραγματοποιούνται επί του παρόντος με αυτοκίνητο μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον».

abb_img
spot_img