Ηλεκτρική «επίθεση» από την KIA

H ΚΙΑ ετοιμάζει την ηλεκτρική της «επίθεση» και προϊδέασε το κοινό με teaser εικόνες από εννέα ηλεκτρικά οχήματα, που θα ενσωματωθούν στη γκάμα της, τα επόμενα χρόνια. Η νοτιοκορεάτική αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι τον επόμενο μήνα θα προβεί στα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ή κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες, για το εν λόγω EV μοντέλο, που θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο κοινό, τον Φεβρουάριο.

Από τις σκοτεινές teaser εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η KIA, μπορεί κάποιος να διακρίνει ένα μεσαίο crossover και ένα μικρό hatchback, ένα εκ των οποίων, πιθανώς, να αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε: Ποια είναι τα νέα ηλεκτρικά SUV που θα λανσάρει ο όμιλος Hyundai το 2021

Ακολουθώντας το παράδειγμα της VW, με την ηλεκτρική σειρά ΙD, η ΚΙΑ θα προσδώσει μια απλή «ονοματοδοσία» στα ηλεκτρικά μοντέλα της, που θα συνδυάζουν όνομα και αριθμό (για παράδειγμα EV1 έως ΕV9).

Αναφορικά με την εξωτερική σχεδίαση των EV μοντέλων της KIA, αυτό που διαφαίνεται από τις teaser εικόνες, είναι πως κυριαρχούν οι «καθαρές»  και κομψές γραμμές.

Με βάση την πλατφόρμα E-GMP της Hyundai

Tα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα E-GMP που ανέπτυξε ο όμιλος Hyundai, αποκλειστικά για τα ΕV αυτοκίνητά της. H εν λόγω πλατφόρμα προσφέρει μέγιστη αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα, με πλήρως φορτισμένη μπαταρία σύμφωνα με το WLTP.

Επίσης, η ταχυφόρτιση της μπαταρίας γίνεται σε στο 80% σε μόλις 18 λεπτά και μπορεί να προσθέσει έως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις πέντε λεπτά.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!