Ηλεκτρική επίθεση από την Skoda έως το 2026

Έως το 2026, η Skoda σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, με 4 νέα οχήματα και 2 ανανεωμένα.

Η Skoda επιταχύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, εμπλουτίζοντας την σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της έως το 2026. Μάλιστα, στην ηλεκτρική γκάμα της τσέχικης φίρμας, θα προστεθούν 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Σκοπός της είναι να διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών μοντέλων σε 4 χρόνια, προσφέροντας το κατάλληλο όχημα για κάθε υποψήφιο αγοραστή.

Αρχικά, θα δούμε ένα «Small» μοντέλο το οποίο θα αναλάβει τη θέση ενός βασικού ηλεκτρικού SUV. Έπειτα θα ακολουθήσει ένα «Compact», το οποίο θα έχει την ονομασία Elroq, ένα «Combi» και ένα «Space». Μάλιστα, το τελευταίο αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Concept Vision 7S. Η Skoda Auto θα έχει επενδύσει συνολικά 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2027.

Test Drive || Skoda Enyaq iV 60: Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση

Ο χαρακτήρας των 4 νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda

Το 2024, θα κάνει την εμφάνισή του το «Compact», ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα έχει την ονομασία Elroq. Ειδικότερα, το Elroq θα έχει μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα και αρκετά πρακτικό εσωτερικό. Σύμφωνα με την μάρκα, το μοντέλο θα αποτελέσει τον μελλοντικό διάδοχο του υπάρχοντος Skoda Karoq.

Στη συνέχεια, το 2025, το βασικό μοντέλο θα φέρει τον προσωρινό τίτλο «Small». Πιο συγκεκριμένα, αυτό θα είναι ένα μικρό προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με παραγωγή στο εργοστάσιο του Volkswagen Group στην Ισπανία. Επιπλέον, θα διαθέτει μήκος περίπου 4,1 μέτρα και θα προσφέρει παρόμοια χωρητικότητα αποσκευών με το Skoda Scala.

Skoda Enyaq RS iV: Με 300 ίππους και «πολεμική» εμφάνιση

Το «Combi» θα παίξει βασικό ρόλο μεταξύ των 4 νέων μοντέλων. Επιπλέον, το μοντέλο μήκους περίπου 4,7 μέτρων, θα μεταφέρει τα ισχυρά σημεία του εν λόγω τύπου αμαξώματος, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, η παρουσίαση του ηλεκτρικού «Combi» Estate θα λάβει χώρα το 2026. Τέλος, το μεγαλύτερο από τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda, θα είναι το 7θέσιο «Space».

Μάλιστα, το μοντέλο θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του Concept Vision 7S, με μήκος σχεδόν 4,9 μέτρα. Επιπλέον, θα ολοκληρώσει την ηλεκτρική γκάμα για την τσέχικη μάρκα, καταλαμβάνοντας και το άνω τμήμα της.

Skoda Enyaq RS iV: Ρεκόρ drift στον πάγο!

Το 2025 θα πραγματοποιηθεί και η ανανέωση των Enyaq και Enyaq Coupe

Παράλληλα με την παρουσίαση του Small το 2025, θα λάβει χώρα και η ανανέωση των Enyaq και Enyaq Coupe. Μάλιστα, αυτή θα είναι ολοκληρωτική στον αισθητικό τομέα, ώστε να υιοθετήσουν τη νέα γλώσσα σχεδίασης, Modern Solid. Ειδικότερα, αποτελεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας που είδαμε για πρώτη φορά στο Vision 7S.

Οι δύο εκδοχές του Enyaq iV, ήταν τα πρώτα οχήματα της Skoda που χρησιμοποίησαν ως βάση την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Ως εκ τούτου, αποτελούν εμβληματικό στοιχείο της νέας εποχής ηλεκτροκίνησης της μάρκας από το 2020 (2022 για το Enyaq Coupe).

Editorial