«Ηλεκτρική» η νέα γκάμα ελαστικών της Continental

Όλα τα νέα μοντέλα ελαστικών στην γκάμα της Continental στην Ευρώπη, είναι κατάλληλα και για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Ακούστε το άρθρο

Με τη νέα σήμανση «EV-Compatible» κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, όλες οι νέες σειρές ελαστικών της Continental, για επιβατικά οχήματα. Μάλιστα, κάθε ελαστικό στην τρέχουσα γκάμα προϊόντων της εταιρείας, πληροί ήδη τις απαιτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, τα εν λόγω ελαστικά, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ακόμη και στα οχήματα με συμβατικούς τύπους κίνησης.

Τα ελαστικά με τη νέα σήμανση φέρνουν πιο κοντά την υλοποίηση της στρατηγικής της Continental. Ειδικότερα, σκοπός της είναι να βελτιστοποιήσει όλη τη γκάμα της, για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα. Ο λόγος είναι ότι τεχνολογικά, δε μπορεί να υπάρξει ένας και μόνος τύπος ελαστικού για τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης, συνολικά.

Continental: «Πράσινες» δαγκάνες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

«Ηλεκτρική» η νέα γκάμα ελαστικών της Continental

Τα ελαστικά της Continental προσφέρουν απόδοση και οικονομία

Πολύ πριν τα ηλεκτρικά οχήματα μπουν για τα καλά στη ζωή μας, η Continental ήδη εξέλισσε τα ελαστικά της. Απώτερος σκοπός της είναι η επίτευξη μεγαλύτερης απόδοσης και λιγότερης κατανάλωσης.

Προφανώς, αυτό απαιτούσε μικρότερη αντίσταση, πιο χαμηλό θόρυβο κύλισης, καθώς και πιο υψηλή διάρκεια ζωής, δίχως συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Όλα τα οχήματα, ανεξάρτητα από τον τύπο κίνησης τους, κερδίζουν από αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Continental: Βιώσιμη απόκτηση φυσικού καουτσούκ!

Ωστόσο, οι εν λόγω καινοτομίες είναι ιδιαίτερα αισθητές στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Και αυτό διότι, η βελτίωση ενός ελαστικού, κατά μία κατηγορία αντίστασης κύλισης, αυξάνει την αυτονομία κατά 3% έως 4%. Επιπλέον, η γκάμα ελαστικών της Continental παραμένει μη περίπλοκη προς τον ενδιαφερόμενο.

Μάλιστα, αυτό απλοποιεί τις διαδικασίες σχετικά με την επιλογή, την παραγγελία, την αποθήκευση και την εφοδιαστική αλυσίδα των ελαστικών. Μάλιστα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι, από την παραγωγή, μέχρι την τοποθέτηση του ελαστικού, συμβάλλοντας στα αειφόρα χαρακτηριστικά των προϊόντων της εταιρείας.

Πώς μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας τα ελαστικά;

Τα ελαστικά που επιλέγουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές 

Το 2022, οι 9 στους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων επέλεξαν τα premium ελαστικά Continental, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ). Ανάμεσα σε αυτούς η Tesla, η Porsche και η Mercedes-Benz. Φυσικά, η λίστα διαθέτει και Ασιάτες κατασκευαστές, όπως η Kia και η BYD, καθώς επίσης και την Ford.

Η γκάμα ελαστικών της Continental περιλαμβάνει θερινά, χειμερινά και all season ελαστικά, για σχεδόν κάθε μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος. Μάλιστα, τα ελαστικά αυτά προσφέρουν ειδικές τεχνολογίες για αντοχή, στιβαρότητα και ασφάλεια, χαρακτηριστικά ιδιαίτερα σημαντικά στα ηλεκτρικά οχήματα. Για παράδειγμα, όπως το «ContiSilent», ένα προϊόν το οποίο δίνει ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο κύλισης στο εσωτερικό της καμπίνας.

abb_img