Ηλεκτρικό και… crossover το επόμενο Nissan Skyline

Πληροφορίες εξ Ιαπωνίας θέλουν το επόμενο Nissan Skyline να αλλάζει εντελώς προσανατολισμό και να γίνεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μοντέλα όλων των εποχών της Nissan, είναι φυσικά το θρυλικό Skyline. Αποτελεί ένα μοντέλο, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν συνώνυμο της σπορ οδήγησης, με μεγάλου κυβισμού υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Επιπλέον, έγινε γνωστό για τις άπειρες δυνατότητες βελτίωσής του, τόσο στον μηχανικό όσο και στον αισθητικό τομέα του.

Βέβαια, η τελευταία του γενιά δεν είχε καμία σχέση με το θηριώδες GT-R της Nissan ή αλλιώς «Godzilla». To Skyline είναι ένα πλέον πολυτελές τετράθυρο sedan μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, το οποίο η Nissan «δανείζει» στην αδελφή μάρκα Infinity. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου, η επόμενη γενιά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός αυτοκινήτου crossover.

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Nissan Juke DIG-T 114 PS!

Αυτή είναι μία λογική κίνηση της ιαπωνικής μάρκας, η οποία έχει δηλώσει και παλιότερα ότι δεν θέλει να βάλει του όνομα Skyline στο συρτάρι. Ωστόσο, τα crossover αποτελούν μία κατηγορία η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Επιπλέον, η εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι εδώ, με όλους τους κατασκευαστές να καλούνται να την ακολουθήσουν.

Η Nissan πατάει «γκάζι» προς την ηλεκτροκίνηση

Το Nissan Ariya θα αποτελέσει τη βάση του ηλεκτρικού Skyline

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο Skyline είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει ως βάση το crossover Nissan Ariya. Πιο συγκεκριμένα, θα πάρει την ηλεκτρική πλατφόρμα του, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης, Nissan e-4ORCE. Ωστόσο, το νέο ηλεκτρικό Skyline θα αποδίδει περισσότερους από 450 «ηλεκτρισμένους» ίππους.

Από πλευράς επιδόσεων, το μελλοντικό ιαπωνικό sedan, θα διαθέτει παραδοσιακά υψηλές επιδόσεις. Μάλιστα, τη μέτρηση του 0-100 χλμ./ώρα, θα είναι ικανό να την πραγματοποιήσει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Όμως, όπως στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, η τελική του ταχύτητα θα είναι κοντά στα 200 χλμ./ώρα, όσο και στο ισχυρότερο Ariya.

Nissan e-4ORCE: Η «εξηλεκτρισμένη» τετρακίνηση

Η πρώτη εμφάνιση του μοντέλου θα γίνει το 2025

Όσοι φίλοι του μοντέλου πιστεύουν ότι αυτές οι πληροφορίες μπορεί να αλλάξουν στην πορεία, πιθανότατα κάνουν λάθος. Εφόσον έχει αποφασιστεί η παραγωγή στο εργοστάσιο Tochigi της Ιαπωνίας, σημαίνει ότι ουσιαστικά έχει οριστικοποιηθεί. Μάλιστα, το εντελώς νέο Nissan Skyline θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2025.

Nissan: Τα κατοικίδια προτιμούν το σύστημα e-4ORCE

Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες αγορές θα το υποδεχτούν. Προφανώς, θα είναι διαθέσιμο στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η οποία αποτελεί και την πατρίδα του, καθώς και στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Όμως, παραμένει άγνωστο αν το μοντέλο θα έχει εμπορική πορεία και στην αγορά της Ευρώπης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!