Καινοτόμος κινητήρας για το Renault Megane E-Tech Electric

Το νέο Renault Megane E-Tech Electric διαθέτει έναν καινοτόμο κινητήρα που είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον.

Η Renault στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο στο πλαίσιο της ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών δημιούργησε έναν κινητήρα φιλικό προς το περιβάλλον. Μάλιστα, ο νέος κινητήρας είναι διαθέσιμος στο αμιγώς ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech Electric.

Φύγαμε για διακοπές με αυτό το Renault Kangoo!

Έρευνα όχι μόνο για τις μπαταρίες

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εστιάζουν στη μείωση των διαστάσεων των μπαταριών και στη μεγιστοποίηση της χωρητικότητας τους. Ωστόσο, εξέλιξη με έντονους ρυθμούς παρουσιάζει και ο τομέας του κινητήρα. Η Renault λοιπόν, σχεδίασε έναν ηλεκτρικό κινητήρα αποκλειστικά μόνη της, στο εργοστάσιο της Cleon.

Η γαλλική φίρμα χρησιμοποίησε λιγότερα υλικά και σπατάλησε λιγότερη ενέργεια κατά τη διαδικασία. Στέγασε, μάλιστα το R&D τμήμα της, στο Technocentre στην περιοχή Guyancourt.

Test Drive || Renault Captur Plug-in Hybrid: Σε βάζει στην πρίζα!

Καινοτόμος κινητήρας για το Renault Megane E-TECH

Ο νέος κινητήρας του Renault Megane E-Tech Electric

Η καινοτομία του νέου κινητήρα του Renault Megane E-Tech Electric αφορά τη χρήση πηνίων χαλκού στο ρότορα. Με αυτό τον τρόπο, ο κινητήρας είναι πιο αποδοτικός και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μειωμένες.

Η Renault δηλαδή, δεν χρησιμοποίησε μέταλλα σπάνιων γαιών, των οποίων η εξόρυξη δημιουργεί τοξικά απόβλητα και παρουσιάζουν δυσκολία στην ανακύκλωση.

Ουσιαστικά, η Renault αντικατέστησε τους μαγνήτες με ανθεκτικά στη δύναμη της φυγόκεντρου πηνία χαλκού. Δημιούργησε έτσι, έναν φιλικό προς το περιβάλλον κινητήρα και αποδοτικό σε ένα ευρύτερο φάσμα ροπής και ταχύτητας. Τέλος, ο κινητήρας απαιτεί λιγότερες μαγνητικές δυνάμεις και επιφέρει μικρότερες ενεργειακές απώλειες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!