Κάμερες εντοπίζουν οδηγούς με κινητά τηλέφωνα

Κάμερες στη Γερμανία θα αναγνωρίζουν αν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, όσο οδηγεί.

Η Γερμανία θα εγκαταστήσει ειδικές κάμερες για τον εντοπισμό οδηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ οδηγούν. Στη συγκεκριμένη κίνηση, προχώρησαν επίσης η Αυστραλία και η Αγγλία.

Ο νέος εξοπλισμός θα αλλάξει τα δεδομένα για την αστυνομία της Γερμανίας. Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί μπορούν να εντοπίσουν τους παραβάτες, μόνο όταν τους δουν να οδηγούν μπροστά τους. Οι νέες κάμερες δίνουν επομένως μία περαιτέρω ευχέρεια στον εντοπισμό και την τιμωρία των παραβατών, από τους αστυνομικούς.

Κινητό τηλέφωνο: Η πιο συνηθισμένη παράβαση των οδηγών!

Με ποιο τρόπο θα λειτουργούν οι κάμερες

Οι νέες κάμερες χρησιμοποιούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύουν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας. Θα αναλύουν, δηλαδή, φωτογραφίες από το παρμπρίζ των διερχόμενων αυτοκινήτων για τον εντοπισμό των παραβατών. Επιπλέον, οι κάμερες μπορούν να τραβούν φωτογραφίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς θάμπωμα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο τρέχει με 300 χλμ./ώρα.

Η Τέχνη στους δρόμους μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!

Ακόμη, πιθανά σημεία τοποθέτησης των καμερών είναι οι γερανογέφυρες ή τα φορητά τρέιλερ. Τέλος, η εξέταση των φωτογραφιών συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο και η κάμερα ειδοποιεί έναν ελεγκτή σε περίπτωση εντοπισμού παραβάτη.

Κάμερες εντοπίζουν οδηγούς με κινητά τηλέφωνα

Πού θα τις βρούμε

Τις νέες κάμερες μπορεί κανείς ήδη να τις συναντήσει πιλοτικά στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Μια εξ’ αυτών, μάλιστα, εντόπισε σε μία ώρα 10 παραβάτες.

Από την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσουν πιλοτικά για ένα τρίμηνο αντίστοιχες κάμερες και στην πόλη Τριέρ. Στη συνέχεια θα τις δούμε και στην πόλη Μάιντζ.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία

Ποινή για τους παραβάτες

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100 ευρώ και ακολουθεί 1 βαθμός ποινής. Η αστυνομία, μάλιστα, τονίζει ότι το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό. Στοχεύει, δηλαδή, στη μείωση της χρήσης του τηλεφώνου από τους οδηγούς.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!