Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 50 φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει δωρεάν φόρτιση για ένα έτος σε ηλεκτρικά οχήματα, εγκαθιστώντας 24 νέους φορτιστές.

Το Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) «αγκαλιάζει» την ηλεκτροκίνηση, καθώς πλέον διαθέτει τον μεγαλύτερο σταθμό με φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι ηλεκτρικών και Plug-In Hybrid οχημάτων, θα έχουν τη δυνατότητα να τα φορτίζουν στον χώρο του πάρκινγκ του ΚΠΙΣΝ (είσοδος από την οδό Πεισίστρατου).

Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο του πάρκινγκ υπάρχουν 24 νέοι φορτιστές που θα εξυπηρετούν όσους έχουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Για την εγκατάσταση των φορτιστών το ΚΠΙΣΝ σύναψε συνεργασία με την εταιρεία Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Τα εγκαίνια των νέων φορτιστών έγιναν σήμερα, Τετάρτη στις 22 Νοεμβρίου και φυσικά το CarsElectric.gr έδωσε το παρών.

Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα!

Δωρεάν φόρτιση για έναν χρόνο

Το πιο σημαντικό είναι πως το κόστος της φόρτισης στο πάρκινγκ του ΚΠΙΣΝ θα είναι μηδενικό για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, η φόρτιση θα είναι δωρεάν για ένα έτος, ωστόσο θα υπάρχει χρέωση για τη θέση του πάρκινγκ. Μετά το πέρας του ενός έτους θα υπάρχει χρέωση κανονικά.

Να σημειώσουμε πως το 2024 θα υπάρξει επέκταση του δικτύου, καθώς θα εγκατασταθούν 26 επιπλέον φορτιστές, φτάνοντας συνολικά τους 50. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως από τους 24 φορτιστές, οι 2 θα υπάρχουν σε θέσεις ΑμΕΑ, προσφέροντας σημαντική βοήθεια.

Οι Superchargers της Tesla έφτασαν μέχρι τη Λάρισα!

Ποιους φορτιστές θα συναντήσουμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος;

Ειδικότερα, οι φορτιστές είναι της εταιρείας MC-Charger και έχουν την ονομασία ORION 22C. Πιο αναλυτικά, οι φορτιστές είναι τριφασικοί με εναλλασσόμενη τάση εξόδου AC. Επιπλέον, οι φορτιστές διαθέτουν πρίζα Type 2 με καπάκι προστασίας ή ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης Type 2. Σε ότι αφορά την ισχύ τους αυτή είναι στα 22 kW.

Οι φορτιστές που υπάρχουν στο ΚΠΙΣΝ, καθώς και εκείνοι που θα υπάρχουν μελλοντικά δεν έχουν δικό τους καλώδιο φόρτισης. Συνεπώς, οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ένα Plug-In Hybrid όχημα της Ranger Rover θα είναι διαθέσιμο για test drive. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιοι τυχεροί θα γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

abb_img
spot_img