«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Εγκρίθηκαν και άλλες αιτήσεις

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», 268 επιπλέον δικαιούχοι θα δουν σύντομα χρήματα στο λογαριασμό τους.

Το πρόγραμμα επιδότησης αγορά ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προχωράει ακάθεκτο, καθώς υπάρχουν αιτήσεις, οι οποίες ακόμη λαμβάνουν έγκριση. Πιο συγκεκριμένα, 268 αιτήσεις έλαβαν έγκριση, των οποίων μάλιστα οι δικαιούχοι θα δουν πολύ σύντομα τα χρήματα να μπαίνουν στον λογαριασμό τους.

Το ποσό που εγκρίνει το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Ειδικότερα, έλαβε έγκριση η κατάθεση 2.047.479,92 ευρώ σε 268 δικαιούχους, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της δράσης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ολοκλήρωσε τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση των αιτήσεων. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διαθέσει τα κεφάλαια στους δικαιούχους, τα οποία θα πιστώσουν την επόμενη εβδομάδα. Για την ακρίβεια, οι 268 δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους την ερχόμενη Τρίτη, στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: 676 δικαιούχοι έλαβαν τα ποσά επιδότησης

Παράταση για την υποβολή νέων αιτήσεων

Συνολικά, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο οι επιδοτήσεις είναι ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ σε 1.870 δικαιούχους. Το πρόγραμμα συνεχίζει και έχει υπάρχει ήδη παράταση έως το τέλος Απριλίου του 2024 για την υποβολή νέων αιτήσεων. Ταυτόχρονα, έγιναν τροποποιήσεις με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω νέα ρύθμιση αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση και υπάρχουν ή θα υπάρξουν σε απόφαση υπαγωγής. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση μη υποβολής των ανωτέρω, θα υπάρξει απόρριψη για την αίτηση, ενώ η ρύθμιση θα αποδεσμεύει το ποσό της επιδότησης. Επίσης, το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού συστήματος «πέφτει» από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υποβολής στο Πρόγραμμα.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Νέα πληρωμή επιδότησης

Στη «Διαύγεια» η 13η απόφαση για την υπαγωγή στη δράση

Τέλος, να σημειώσουμε πως στις 11 Δεκεμβρίου, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η 13η απόφαση για την υπαγωγή αιτιών στη εν λόγω δράση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση ο αριθμός των πλέον προσφάτων εγκεκριμένων αιτιών φτάνει τις 2.189. Θυμίζουμε πως από τον Σεπτέμβριο υπάρχουν στο πρόγραμμα επιπλέον 8.585 δικαιούχοι.

abb_img
spot_img