ΚΟΚ: Συνολικό σχέδιο για τους ΑμεΑ!

Ο νέος ΚΟΚ είναι αυστηρότερος για τις παραβάσεις σχετικά με τους ΑμεΑ, αλλά πρωτίστως είναι απαραίτητη η ουσιαστική εφαρμογή του.

Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει αυξημένα πρόστιμα για την στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, δεν αρκεί μόνο ο πιο αυστηρός ΚΟΚ, αλλά και η εφαρμογή του από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία.

Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων ως τριτοκοσμική για τους ΑμεΑ. Μάλιστα, θεωρεί ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν διευκολύνει τους ΑμεΑ, αλλά τους δημιουργεί και εμπόδια.

Νέος ΚΟΚ για τα ποδήλατα στη Βρετανία!

Ο νέος ΚΟΚ διευκολύνει τους ΑμεΑ

Οι διατάξεις του νέου ΚΟΚ αφορούν κατά πολύ την ομαλή κυκλοφορία των ΑμεΑ, καθώς και των τυφλών. Ουσιαστικά, το νέο πλαίσιο αυξάνει κατά πολύ την αξία των πρόστιμων για την παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή δίοδο ΑμεΑ.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό το ζήτημα δεν είναι η θεσμοθέτηση και η πρόβλεψη, αλλά η εφαρμογή της νομοθεσίας. Ακόμη, ο νέος ΚΟΚ θα αποκαταστήσει το θέμα των ήχων στα φανάρια.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την κίνηση με ποδήλατο στο δρόμο

Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τους ΑμεΑ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε τις ακόλουθες πρωτοβουλίες σχετικά με τους ΑμεΑ:

  • Χορήγηση δελτίων στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων, παιδιών και συζύγων ΑμεΑ.
  • Βελτίωση προσβασιμότητας σε Μετρό και Τραμ.
  • Οι συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για τις αστικές συγκοινωνίες προβλέπει ότι στα οχήματα, που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης των ΑΜΕΑ.
  • Σύσταση ειδικής επιτροπής στο Υπουργείο, αρμόδιας για την προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

ΚΟΚ: Αλλαγές για τα δίκυκλα των διανομέων

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε:

«Το να αντιμετωπίζουμε στην πράξη τα προβλήματα για ΑμεΑ και να διαμορφώσουμε πραγματικά καλύτερες συνθήκες, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην είναι αποκλεισμένοι μέσα στις ίδιες τις πόλεις, αποτελεί καθήκον όλων μας, αλλά και το δείκτη του πολιτισμού μας. Όπου μπορούμε θα κάνουμε παρεμβάσεις για να κάνουμε τη ζωή των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας καλύτερη. Και να μην ζηλεύουμε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!