Λονδίνο: Το χρυσό παράδειγμα διαχείρισης των e-bikes

Οι εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι τα κοινόχρηστα e-bikes είναι πιο δημοφιλή από τα esocoters για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόσφατα σας μεταφέραμε την ανακοίνωση της συνεργασίας της πόλης του Λονδίνου με τρεις παρόχους μικροκινητικότητας. Και όπως όλα δείχνουν η στρατηγική της πόλης για τα e-bikes έχει μια πραγματικά καλή πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βραχύχρονη ενοικίαση e-bike στο Λονδίνο είναι μια πραγματική επιτυχημένη ιστορία ανάπτυξης. Και η διοίκηση της πόλης όσο και οι εταιρείες μικροκινητικότητας το γνωρίζουν.

Η Kosmoride στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου

Αλλαγή πορείας προς τη μικροκινητικότητα

Οι συνεργασίες με τα μέσα μικροκινητικότητας στο δυτικό Λονδίνο αφορούν στην Dott, τη Lime και τη HumanForest. Οι συνεργασίες αυτές βοηθούν άμεσα και έμπρακτα την πόλη να επιτύχει τους στόχους για την μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Κάθε διαδρομή με e-bike είναι δυνητικά και μια διαδρομή λιγότερη με ένα αυτοκίνητο ή με ένα άλλο ρυπογόνο όχημα. Και η φύση, η ανθρωπότητα αλλά κυρίως οι μεγαλουπόλεις έχουν απόλυτη ανάγκη από αυτή την αλλαγή πορείας.

Άλλωστε, οι συνεργασίες με τις εταιρείες που παρέχουν κοινόχρηστα e-bikes είναι πολύ πιο απλό να αναπτυχθούν σε σχέση με τους στόλους των e-scooters. Kαι αυτό ισχύει για πρακτικούς (τα e-scooters προκαλούν περισσότερα ατυχήματα), αλλά και για νομικούς λόγους. Επίσης τα e-bikes μπορούν να σταθμεύσουν πιο εύκολα με οργανωμένο, δομημένο τρόπο.

Ducati: Νέα e-Bikes για το 2022

Τα κοινόχρηστα e-bikes είναι πιο δημοφιλή από τα e-scooters στο Λονδίνο

Όλα τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Λονδίνο λειτουργούν με το ίδιο μοντέλο επισκευών, συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Με τη μόνη διαφορά ότι η Lime αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες μεγάλο μέρος της συλλογής και της διαχείρισης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lime έχει σήμερα πάνω από 4000 ηλεκτρικά e-bikes στο Λονδίνο.

Από την άλλη η Humanforest προσφέρει ένα ιδιαίτερο μοντέλο εσόδων που έχει ως βάση του τη διαφήμιση. Σύμφωνα αυτό οι καταναλωτές βλέπουν μία διαφήμιση πριν και μετά τη χρήση ενός HumanForest eBike. Και αυτό επιτρέπει στους πελάτες να οδηγούν δωρεάν για 10 λεπτά κάθε μέρα.

Ampler: Τα ποδήλατα που δεν θα στοιχηματίζατε ότι είναι ηλεκτρικά

Οι εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι τα e-bikes είναι πιο δημοφιλή από τα e-scooters για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τι άραγε ισχύει και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις αλλά και τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!