Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι να προσέξεις;

Το μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πλέον μία επιλογή προς αγορά. Τι πρέπει όμως να προσέξεις πριν προχωρήσεις στην απόκτηση του;

Ακούστε το άρθρο

Το μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εδώ, έτοιμο για το δικό του μερίδιο στην αγορά.

Αναζητώντας στο εμπόριο μπορείς να βρεις σήμερα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν παλαιότητα κοντά στη 10ετία. Παρότι πρώτης γενιάς, είναι μοντέλα τα οποία ουσιαστικά άνοιξαν τον «δρόμο» της ηλεκτροκίνησης.

Ας δούμε όσα πρέπει να προσέξει ένας υποψήφιος αγοραστής, ώστε να αποφύγει τις «κακοτοπιές» και να κάνει την καλύτερη επιλογή:

Ήταν πάντα ηλεκτρικό;

Το πρώτο που πρέπει να εξετάσεις είναι αν το συγκεκριμένο μοντέλο είχε ηλεκτρική έκδοση ή αν ο ιδιοκτήτης του το μετέτρεψε στην πορεία. Πολλοί θέλησαν να προβούν στις δικές τους τροποποιήσεις (ακόμη και αν ήταν ασύμφορες), νομίζοντας ότι θα βγουν κερδισμένοι. Κάποιες από αυτές πέτυχαν, κάποιες άλλες όχι.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Τιμή για ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο EV, θα πρέπει να εξετάσεις αν σε συμφέρει πραγματικά. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα θα πρέπει να είναι αρκετά πιο οικονομικό από ένα καινούριο. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ το να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό όχημα, μέσω του προγράμματος κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι να προσέξεις!

Σου ταιριάζει;

Πέρα από τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αυτό που έχεις ανάγκη. Αν σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου και φυσικά αν μπορείς να στηρίξεις τη συντήρηση του.

Μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων: Tips για «μακροζωία»

Εξωτερική κατάσταση του οχήματος

Εάν κάποιο όχημα σου κέντρισε το ενδιαφέρον, ετοιμάσου για εξονυχιστικό έλεγχο. Προφανώς, η εξωτερική κατάσταση στις φωτογραφίες, μαρτυρά το πόσο επιμελής είναι ο κάτοχος του.

Αναζητάς ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν χρειάζεται «συμμάζεμα» και συνεχόμενες επισκευές. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι το έξτρα budget που θα πρέπει να διαθέσεις, σε οδηγεί πιο κοντά στην απόκτηση ενός καινούριου. Εάν έχει τρακάρισμα ή φθορές, απλά ξανασκέψου το.

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι να προσέξεις!

Ελέγχοντας τη μηχανική κατάσταση

Εδώ οφείλεις να κάνεις δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ένα test drive για να δεις την συμπεριφορά του στον δρόμο. Και επιπλέον, να το πας σε έναν έμπιστο μηχανικό για να το ελέγξει.

Απέρριψε αυτόματα όσα οχήματα δεν έχουν βιβλίο service ή δεν έχουν περάσει από συνεργείο εδώ και χρόνια, έστω και για τα τυπικά. Ναι υπάρχουν και αυτά.

Κινδυνεύει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το νερό;

Υπάρχει εγγύηση για τη μπαταρία;

Το μεγάλο άγχος των υποψήφιων αγοραστών ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μπαταρία. Με τα χρόνια η απόδοση της πέφτει και καλό είναι να μη σου τύχει ο κλήρος της αντικατάστασης της. Τέλος, μία μπαταρία παλιάς τεχνολογίας έχει μέσο όρο ζωής 8 έως 10 έτη.

abb_img