Μετρό: Επόμενη στάση… Εθνική Οδός!

Το Αττικό Μετρό επεκτείνεται με την πάροδο των χρόνων και αναμένεται να φτάσει ακόμα και μέχρι την Εθνική Οδό.

Ακούστε το άρθρο

Πρόσφατα είδαμε το Μετρό να φτάνει στον Πειραιά, μετά και την παράδοση των τριών νέων σταθμών, γεγονός που αναβαθμίζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής. Με την παράδοση των νέων σταθμών, η μετακίνηση των πολιτών γίνεται πιο εύκολη.

Φυσικά, από τα πιο σημαντικά οφέλη των νέων σταθμών είναι η «ένωση» του Λιμανιού με το Αεροδρόμιο. Και μάλιστα σε μόλις 55 περίπου λεπτά. Στον απόηχο την έναρξης της λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δηλώνει έτοιμο να επεκτείνει το Μετρό σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

Μετρό Πειραιά: Παραδόθηκαν οι 3 νέοι σταθμοί!

Φτάνω με Μετρό στην Εθνική Οδό

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο εργάζεται στις υπόλοιπες επεκτάσεις για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο. Ανάμεσα σε αυτές είναι και αυτή της Γραμμής 1 προς Βαρυμπόμπη, όπως γνωστοποίησε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μία επέκταση, η οποία θα λύσει το ζήτημα της «ένωσης» του δικτύου Μετρό της Αττικής με την… Εθνική Οδό.

Πιο αναλυτικά, το Μετρό θα φτάσει στο ύψος του κόμβου της Βαρυμπόμπης μέσω υπόγειας σήραγγας. Αυτή θα ξεκινάει λίγο μετά τον σταθμό του ΚΑΤ, ενώ θα έχουμε και τη δημιουργία ενός νέου ενδιάμεσου σταθμού στη Νέα Ερυθραία.

Προφανώς, μέχρι τώρα η επέκταση είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Πρώτον, γιατί είναι απαραίτητη η ωρίμανση του εν λόγω έργου σε ότι έχει να κάνει με την μελέτη της. Δεύτερον, είναι απαραίτητη και η εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης. Μετά τις σχετικές διαδικασίες, το έργο θα ξεκινήσει και το Μετρό θα φτάσει στην Εθνική Οδό.

Μετρό: Επιτέλους πιάνει… λιμάνι στον Πειραιά

Επέκταση και της Γραμμής 1 προς Καλλιθέα

Επιπλέον, στα σκαριά είναι και η επέκταση της Γραμμής 1 προς Καλλιθέα, με γραμμή μήκους 5 χιλιομέτρων.

Θα ξεκινά από τον σταθμό Θησείο και περιλαμβάνει τους εξής νέους σταθμούς:

  • Χαμοστέρνας
  • Πλατεία Δαβάκη
  • Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές
  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
abb_img