Μετρό: Επιτέλους πιάνει… λιμάνι στον Πειραιά

Το μετρό αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά και η παράδοση των τριών νέων σταθμών θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η επέκταση του μετρό στον Πειραιά θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του φθινοπώρου. Μάλιστα, το πιο αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την παράδοση των τριών νέων σταθμών κατά τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Η Αττικό Μετρό και η ανάδοχος κοινοπραξία «ΑΒΑΞ – Ghella – ALSTOM», βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς ολοκλήρωσης της παράδοσης. Παράλληλα, ανακοίνωσαν την έναρξη των δοκιμαστικών δρομολογίων.

Μετρό: Ίλιον – Αθήνα σε 15 λεπτά μόνο!

Οι νέοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά

Η επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό περιλαμβάνει τους ακόλουθους νέους σταθμούς:

  • Μανιάτικα
  • Πειραιάς
  • Δημοτικό Θέατρο

Επιπλέον, στις 30 Ιουλίου θα κλείσουν προσωρινά οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» για τη διεξαγωγή δοκιμαστικών δρομολογίων. Τις δοκιμαστικές διαδρομές θα πραγματοποιήσουν οι αρμόδιοι από το σταθμό «Αγία Μαρίνα» έως το σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». Ο ΟΑΣΑ για την κάλυψη των αναγκών των επιβατών, ανακοίνωσε τη δημιουργία της λεωφορειακής γραμμής «Χ50 Αγία Μαρίνα – Νίκαια».

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες με το νέο αυτοκινητόδρομο!

Το νέο πρόσωπο του Πειραιά

Η παράδοση των τριών νέων σταθμών θα μετατρέψει τον Πειραιά σε συγκοινωνιακό κόμβο. Θα διαθέτει, δηλαδή, πλέον όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό και Προαστιακό). Επιπλέον, θα έχει απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η εν λόγω διαδρομή, μάλιστα, θα έχει διάρκεια περίπου 55 λεπτά.

ΒΟΑΚ: Εξελίξεις στο τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος

Τα περιβαλλοντικά οφέλη

Η προσθήκη των τριών νέων σταθμών στο δίκτυο του μετρό θα αυξήσει τους επιβάτες κατά 132.000. Συγχρόνως, θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων κατά 23.000, καθώς και τις εκπομπές CO2 κατά 120 τόνους ημερησίως.

Τέλος, η συνολική επέκταση από το σταθμό «Αγία Μαρίνα» έως τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» έχει μήκος 7,6 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 6 σταθμούς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!