MINI: Στην πρίζα με νέα μοναδικά χαρακτηριστικά

Η MINI αποκάλυψε το νέο σύστημα infotainment, καθώς και τους νέους ήχους που θα παράγουν τα επερχόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Ο καιρός της επίσημης αποκάλυψης του νέου MINI Cooper ολοένα και πλησιάζει, με την βρετανική φίρμα να μας αποκαλύπτει νέα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η μάρκα παρουσίασε πρόσφατα το εσωτερικό του ηλεκτρικού μοντέλου, δίνοντας πληροφορίες για το σύστημα infotainment. Ειδικότερα, αποφάσισε να διατηρήσει την κυκλική σχεδίαση στο κέντρο του ταμπλό, προσφέροντας ωστόσο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κεντρική οθόνη του αγαπημένου σε πολλούς μοντέλου, έχει πλέον μέγεθος 9,44 ίντσες και είναι κυκλική. Για την ιστορία, αυτή αποτελεί και τη μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνη που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η μάρκα. Επιπλέον, διαθέτει τεχνολογία OLED, προσφέροντας μία μοναδική οπτική εμπειρία με εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση.

The MINI Festival Summer Edition: Όλα μοιάζουν καλοκαίρι!

ΜΙΝΙ: Τα νέα μοναδικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών της μοντέλων

Στον τομέα της πλοήγησης, το σύστημα λαμβάνει δεδομένα από το cloud, παρέχοντας γρήγορο και ακριβή υπολογισμό της διαδρομής. Μάλιστα, τα πιο πρόσφατα δεδομένα χαρτών μεταδίδονται πάντα ζωντανά στο όχημα. Επιπλέον, σχεδιασμός διαδρομής με γνώμονα τη φόρτιση, συμβάλει στις ξέγνοιαστες διαδρομές των οδηγών.

Η επιλογή Augmented View προσφέρει στους χρήστες μια ζωντανή ροή video στην MINI Interaction Unit. Εκεί, το σύστημα προσθέτει επιπλέον πληροφορίες για βέλτιστο προσανατολισμό κατά την πλοήγηση. Τέλος, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την απεικόνιση, μέσα από διάφορα σχέδια χαρτών. Επιπλέον, μπορούν να ενεργοποιήσουν μια μοναδική επιλογή εμφάνισης με τρισδιάστατα κτήρια.

MINI Cooper SE Cabrio: Ηλεκτρίζοντας το Λονδίνο!

Με ξεχωριστούς ήχους η νέα οικογένεια ηλεκτρικών MINI

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας MINI αποκτούν ηχητικούς κόσμους, χαρακτηριστικούς για τη μάρκα. Προφανώς, σκοπός τους είναι να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Ειδικότερα, το ρεπερτόριο περιλαμβάνει εντελώς νέους ήχους στο εσωτερικό, έναν αντιπροσωπευτικό εξωτερικό χαρακτηριστικό, jingles για τα νέα MINI Experience Modes, καθώς και νέα εικονίδια ήχου για λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποιήσεων.

Τα Experience Modes, «Core», «Go Kart», «Timeless» και «Balance», υιοθετούν ήχους που ανατροφοδοτούν ακουστικά τον οδηγό κατά την επιτάχυνση. Μάλιστα, αυτοί οι ήχοι ακούγονται στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων MINI, προσδίδοντας συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία. Προφανώς, θα είναι σε θέση να μεταφέρουν μια αυθεντική εικόνα της κατάστασης οδήγησης που ταυτόχρονα ενημερώνει τον οδηγό.

Spike: Ο ψηφιακός «φίλος» της MINI

ΜΙΝΙ: Τα νέα μοναδικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών της μοντέλων

Ο προεπιλεγμένος ήχος είναι η επιλογή «Core». Επιπλέον, αποτελεί την μοναδική λειτουργία ήχου που δεν ακούγεται μόνο μέσα στο όχημα, αλλά και έξω από αυτό. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο παρέχει στους πεζούς την απαραίτητη προστασία. Ως ήχος της μάρκας MINI, είναι ελκυστικός, ενεργητικός και εμπνευσμένος.

Η επιλογή «Go Kart» προσφέρει μια ιδιαίτερα σπορ εμπειρία οδήγησης, διαθέτοντας έντονες καμπύλες τονικότητας και έντασης. Έτσι, διαμορφώνει το κατάλληλο ηχητικό σκηνικό για ευέλικτη και δυναμική οδήγηση. Επιπρόσθετα, στην λειτουργία «Timeless», το μοντέλο παράγει ήχους θερμικών κινητήρων, εμπνευσμένους από το κλασικό Mini μέχρι το MINI John Cooper Works GP, προσφέροντας ένα ακουστικό ταξίδι στο χρόνο.

Νέο MINI Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Το τέταρτο ακουστικό πακέτο «Balance» αναπαράγει ήχους που συναντάμε σε ένα δάσος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας. Όπως για παράδειγμα, από το βουητό ενός ρυακιού, μέχρι το κελάηδισμα των γρύλων και το θρόισμα του ανέμου. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ευεξίας στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τη λειτουργία του νέου infotainment της MINI και τα γραφικά του στην οθόνη τεχνολογίας OLED:

Editorial