Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τη Volvo από το 2030

Τον φιλόδοξο στόχο να παράγει μόνον αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030 και εξής θέτει η Volvo Cars, αναλαμβάνοντας ρόλο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στα πλαίσια αυτού, η κινεζικής ιδιοκτησίας εταιρεία με έδρα τη Σουηδία σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά κάθε μοντέλο της που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και να κατασκευάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η εταιρεία προσδοκά ότι η νομοθεσία σε συνδυασμό με την ταχεία επέκταση υψηλής ποιότητας υποδομών φόρτισης θα επιταχύνουν την αποδοχή των καταναλωτών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα η Volvo κάνοντας σημαντικά βήματα προς την ψηφιοποίηση της ανακοίνωσε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα της θα είναι διαθέσιμα προς πώληση αποκλειστικά online.

Επιπροσθέτως, η online αγορά ενός ηλεκτρικού Volvo θα συνοδεύεται από ένα πακέτο παροχών, όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση.

Volvo XC40

Ο  Håkan Samuelsson Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars δήλωσε ότι «Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι, χρειαζόμαστε κερδοφόρα ανάπτυξη. Έτσι, αντί να επενδύουμε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που συρρικνώνονται, επιλέγουμε να επενδύσουμε στο μέλλον – ηλεκτρικά και online. Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στο να αναλάβουμε ηγετική θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Διαβάστε ακόμα: Jaguar: Κατασκευή μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025

«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο μέλλον για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης », δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo.

«Δεσμευόμαστε σταθερά να γίνουμε κατασκευαστής αυτοκινήτων μόνο ηλεκτρικών αυτοκίνητων και η μετάβαση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως το 2030. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας και να αποτελέσουμε μέρος της λύσης όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η κίνηση της Volvo αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως της Jaguar της Ford και της Volkswagen.

Η Volvo πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το XC40 Recharge, ενώ σήμερα θα αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό της Σειράς 40.

abb_img
spot_img