Πλήρης εξηλεκτρισμός για τη Ford μέχρι το 2030

Μετά την ανακοίνωση της Jaguar ότι όλα τα μοντέλα της που θα κυκλοφορεί από το 2025 θα είναι ηλεκτρικά, μία ακόμα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η Ford ,θα προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια. 

Η γιγάντια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα επενδύσει ένα 1 δισ. δολάρια στη Γερμανία με στόχο όλα τα μοντέλα της που θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη από το 2030 και μετά να είναι ηλεκτρικά, μετατρέποντας το εργοστάσιο της στην Κολωνία σε εργοστάσιο που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ford κάθε επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι το 2026, θα είναι είτε ηλεκτρικό, είτε υβριδικό, ενώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 100% των αυτοκινήτων της θα είναι ηλεκτρικά.

Η Ford θα επενδύσει 22 δισ. μέχρι το 2025 σε τεχνολογίες ηλεκτρικών αυτοκίνητων – αριθμός ο οποίος είναι διπλάσιος από αυτόν που αρχικά είχε δηλώσει ότι θα επενδύσει – και η ανακοίνωση καθιστά την εταιρεία την μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο που δεσμεύεται σε πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το 2030. 

Η ανακοίνωση της Αμερικανικής εταιρείας αναφέρει επίσης ότι έως το 2026 θα έχει ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητά της που θα πωλούνται στην Ευρώπη και ότι έως το 2030 τα 2 στα 3 επαγγελματικά αυτοκίνητά της που θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά. 

Η εταιρεία θα παράγει στην Κολωνία το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Ευρωπαϊκό όχημά της το 2023, υιοθετώντας τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Volkswagen.

Οι δύο εταιρείες θα σχηματίσουν μία παγκόσμια συμμαχία για μείωση του κόστος μοιράζοντας τεχνολογία ηλεκτρικών και αυτόνομων συστήματων. 

O Stuart Rowley, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης δήλωσε στο CNN ότι «αναδιαρθώσαμε με επιτυχία τη Ford Ευρώπης και επέστρεψε στην κερδοφορία το 4ο τρίμηνο το 2020. Τώρα οδεύουμε προς ένα ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη».

Ο Rowley τόνισε επίσης ότι «οι αυστηρότερες ρυθμίσεις αποτελούν έναν από τους λόγους του πλήρως εξηλεκτρισμού, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές έχουν επίσης δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά».

abb_img
spot_img