Νέα έκδοση με αφορμή την 50ή επέτειο του Volkswagen Golf

Το Golf γιορτάζει εφέτος τα 50ά γενέθλιά του και η Volkswagen λανσάρει μια βελτιωμένη έκδοση του best seller.

Το Golf γιορτάζει εφέτος τα 50ά γενέθλιά του και η Volkswagen λανσάρει μια βελτιωμένη έκδοση του best seller.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια παρουσίας του Volkswagen Golf, η μάρκα ετοίμασε μια νέα, ειδική έκδοση. Που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία σε λίγες εβδομάδες και θα έχει πιο δυναμική σχεδίαση του εμπρός και πίσω μέρους και σύστημα infotainment επόμενης γενιάς, με πιο διαισθητική φιλοσοφία χειρισμού. Καθώς και τα εξελιγμένα αποδοτικά συστήματα κίνησης. Που περιλαμβάνουν plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης με αυξημένη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον, ένα φωτιζόμενο λογότυπο της Volkswagen κοσμεί το μπροστινό μέρος για πρώτη φορά σε Golf.

Νέα έκδοση με αφορμή την 50ή επέτειο του Volkswagen Golf

Ανανεωμένο μέσα κι έξω

Το νέο Golf ξεχωρίζει από το καινούργιο εμπρός μέρος. Στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη νέα εικόνα περιλαμβάνονται το λογότυπο της Volkswagen. Tο οποίο για πρώτη φορά στο Golf είναι φωτιζόμενο. Καθώς και τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED. Οι προβολείς IQ.LIGHT LED matrix ενσωματώνουν μια νέα κύρια δέσμη υψηλής απόδοσης με εμβέλεια έως και 500 μέτρα. Οι συστοιχίες των πίσω φώτων IQ.LIGHT 3D LED έχουν επίσης νέα σχεδίαση.

Στο εσωτερικό, το νέο Golf διαθέτει ένα νέο εξελιγμένο, σύστημα infotainment με ελεύθερη οθόνη αφής (έως 12,9 ίντσες). Αυτή διαθέτει εργονομικά βελτιστοποιημένα και φωτιζόμενα ρυθμιστικά αφής για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της έντασης του ήχου στη βάση της. Tο σύστημα ενσωματώνει το ChatGPT.

Νέο είναι επίσης το βελτιωμένο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ο νέος φωνητικός βοηθός IDA. Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον έλεγχο λειτουργιών όπως ο κλιματισμός, το τηλέφωνο ή το σύστημα πλοήγησης, αλλά και για την πρόσβαση σε διαδικτυακές πληροφορίες από όλους τους δυνατούς τομείς, από προγνώσεις καιρού μέχρι ερωτήσεις γενικών γνώσεων.

Το Golf θα διαθέτει στο μέλλον την πιο εξελιγμένη γενιά συστημάτων infotainment. Αυτή η νέα γενιά θα ενσωματώνει το βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη chatbot ChatGPT στον φωνητικό βοηθό IDA. Η λειτουργία του παρουσιάστηκε στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας στις αρχές Ιανουαρίου και μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης. Οι επιβάτες μπορούν να αλληλοεπιδρούν με το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τη φυσική γλώσσα και να τους διαβάζει το περιεχόμενο που έχουν αναζητήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νέα έκδοση με αφορμή την 50ή επέτειο του Volkswagen Golf

Το Volkswagen Golf GTI μπαίνει στην πρίζα

Ευκολότερη στάθμευση

Αλλά και η στάθμευση γίνεται εύκολη χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης. Η λειτουργία Park Assist Plus ανιχνεύει, καθώς ο οδηγός περνά μπροστά από μια θέση στάθμευσης, αν ο χώρος (παράλληλος ή κάθετος) είναι αρκετά μεγάλος. Και ανάλογα αρχίζει τη διαδικασία στάθμευσης. Το σύστημα αναλαμβάνει τον χειρισμό του τιμονιού καθώς και την επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να παρακολουθεί τη διαδικασία στάθμευσης. Επιπλέον, το Park Assist Pro θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στο Golf, επιτρέποντας στους οδηγούς να κινούν το αυτοκίνητο μέσα και έξω από τις στενές θέσεις στάθμευσης με το smartphone τους. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα Area View στο οποίο δημιουργείται μια εικόνα 360 μοιρών με τη συγχώνευση της λήψης τεσσάρων καμερών και η αντίστοιχη εικόνα μεταφέρεται στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό των πεζοδρομίων και των διαγραμμίσεων στους χώρους στάθμευσης.

Νέα γκάμα κινητήρων Golf

Οι νέες plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης στο Golf προσφέρουν αυξημένη ισχύ και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων και έχουν λειτουργία ταχείας φόρτισης DC. Οι ήπια υβριδικοί κινητήρες 48 V είναι ελκυστικοί για τους οδηγούς που δεν έχουν στο σπίτι τους δυνατότητα φόρτισης. Στη φάση του λανσαρίσματος θα είναι διαθέσιμες διαφορετικές εκδόσεις. Η  ήπια υβριδική, (eTSI), η plug-in υβριδική (eHybrid και GTE) και η υπερτροφοδοτούμενοι βενζίνης (TSI). Ενώ κατά τη διάρκεια του 2024 θα παρουσιαστούν και άλλες εκδόσεις του Golf.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

abb_img
spot_img