Το Volkswagen Golf GTI μπαίνει στην πρίζα

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen Andreas Mindt, ανακοίνωσε τον ερχομό του ηλεκτρικού Golf GTI από το 2026.

Η ηλεκτροκίνηση πλέον είναι μονόδρομος για τις περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων, οι οποίες «δουλεύουν» πάνω στη κατασκευή νέων ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και στον εξηλεκτρισμό των ήδη υπαρχόντων. Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι το δημοφιλές μοντέλο Golf GTI της Volkswagen θα ακολουθήσει «ηλεκτρικά» μονοπάτια τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Andreas Mindt.

Ο Mindt ανακοίνωσε τον ερχομό ενός ηλεκτρικού GTI Golf, δίνοντας στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που δείχνει το πρώτο Golf GTi δίπλα στο πρωτότυπο ID. GTi Concept. Μάλιστα, ο Mindt έγραψε και μία λεζάντα δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα κάνει την εμφάνισή του.

Το νέο Volkswagen Golf GTI θα έχει ηλεκτρική «καρδιά»!

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε τα εξής:

«Το Golf GTI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1975 και μέχρι σήμερα έχουμε πουλήσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια. Το 2026, θα παρουσιάσουμε μια ηλεκτρική έκδοση αυτού του εμβληματικού μοντέλου.»Volkswagen ID. GTI Concept: Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό GTI

Volkswagen ID. GTI Concept: Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό GTI

Το Volkswagen Golf GTI με την πλατφόρμα MEB Entry

Επιπλέον, το πρωτότυπο ID. GTI. βασίζεται στο ID.2all, το οποίο είναι ένα μικρότερο όχημα που προβλέπεται να αντικαταστήσει το Polo. Η επιλογή του ονόματος «Golf» υποδηλώνει πιθανότητα τη συνέχιση της επιτυχημένης σειράς με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Και τα δύο μοντέλα, το ID. GTI και το ID.2all, χρησιμοποιούν στην πλατφόρμα MEB Entry, που αποτελεί μια βασική πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen. Η χρήση αυτής της πλατφόρμας ενισχύει την ιδέα ότι η εταιρεία επιδιώκει να προσφέρει ηλεκτρικές επιλογές σε διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων. Συμπεριλαμβανομένων των σπορ εκδόσεων όπως το GTI.

Το «GTI» της Volkswagen μπαίνει στην πρίζα

Τέλος, θυμίζουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, η γερμανική εταιρεία είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο ID. GTi Concept. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της VW, Thomas Schaffer, το εμβληματικό όνομα Golf και GTI θα παραμείνει «ζωντανό» με ηλεκτρικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπος τα νέα Golf και Golf GTI θα κατασκευαστούν με βάση τη νέα πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen. Η εν λόγω πλατφόρμα θα διαθέτει τύπο μπαταρίας LFP (φωσφορικού σιδήρου λιθίου). Μάλιστα, ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της μπαταρίας είναι ότι επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης έως και 200 kW. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ για μέγιστη απόδοση και ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης.

https://www.instagram.com/p/C0_-2w3I3vE/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MjJkMmIyYzQxYw==

abb_img
spot_img