Νέα Υόρκη: Τα Apple AirTags θα «εντοπίζουν» τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προτρέπει τους πολίτες να αποκτήσουν τα Apple AirTags, για τον εντοπισμό των οχημάτων τους σε περίπτωση κλοπής.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει βάλει στόχο να καταπολεμήσει μέχρι τέλους την κλοπή των αυτοκινήτων στην πόλη του. Για αυτόν το λόγο, πρότεινε σε όλους να αποκτήσουν ένα Apple AirTag, για να μη έρθει κανείς αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του αυτοκινήτου του.

Η κλοπή των αυτοκινήτων είναι συχνό και παγκόσμιο φαινόμενο, χωρίς καμία εξαίρεση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο… «άθλημα» έχει γίνει επιστήμη, αφού οι κλέφτες έχουν εξελίξει την μεθοδολογία τους και εξαφανίζουν τα αυτοκίνητα για πλάκα.

Το Apple Car αργεί… βασανιστικά!

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ενσωματώσει στα αυτοκίνητά τους, διάφορα αντικλεπτικά συστήματα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν πτοούν τους κλέφτες.

Άρα, ποια είναι η λύση; Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, την πρότεινε και τώρα είναι στο χέρι των κατοίκων της πόλης για το αν θα την ακολουθήσουν. Ας δούμε όμως τι είναι το AirTag και πώς θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλοπής των οχημάτων.

Apple: Το νέο iPhone ανιχνεύει τα τροχαία ατυχήματα!

Γνωρίζοντας τα Apple AirTags

Πιο συγκεκριμένα, το Apple AirTag είναι μία μικρή συσκευή εντοπισμού στο μέγεθος μπρελόκ, το οποίο βοηθάει στην ανίχνευση χαμένων πραγμάτων. Οι χρήστες των Airtags ανιχνεύουν τη θέση των αντικειμένων τους μέσω της σχετικής εφαρμογής «Find My» στο iPhone τους. Το ίδιο θα γίνει και με τα αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες θα το κρύβουν μέσα σε αυτό, και αν κάποιος το «αρπάξει», εκείνοι θα τον βρουν με τη βοήθεια της συσκευής, αλλά και της… Αστυνομίας.

Ποιος έκλεψε τα εμπορικά μυστικά του Apple Car;

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, δήλωσε:

«Τα AirTag στο αυτοκίνητό σας θα μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε το όχημά σας εάν κλαπεί. Θα χρησιμοποιήσουμε τα drones μας, την τεχνολογία μας StarChase και την παλιά καλή αστυνομική δουλειά για την ασφαλή ανάκτηση του κλεμμένου αυτοκινήτου σας. Βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε, αποκτήστε ένα AirTag».

Το Apple Music διαθέσιμο σε μοντέλα της Audi

Η «αχίλλειος πτέρνα» της συσκευής

Πράγματι, η εν λόγω συσκευή μοιάζει ιδανική για την εύρεση του αυτοκινήτου σε περίπτωση κλοπής. Ωστόσο, έχει και εκείνη το αδύναμο σημείο της. Αυτό έχει να κάνει με τη συμβατότητα του AirTag με το iPhone.

Για παράδειγμα, αν ο κλέφτης έχει κινητό iPhone, τότε θα λάβει ειδοποίηση στο κινητό του για την παρουσία του AirTag στο αυτοκίνητο. Τέλος, το ίδιο ισχύει και για τα κινητά Android, απλά αυτά λαμβάνουν ενημέρωση καθυστερημένα.

Editorial