Το Apple Car αργεί… βασανιστικά!

Το λανσάρισμα του Apple Car θα καθυστερήσει και θα βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, το οποίο προέβλεπε την παρουσίαση του το 2024.

Περίπου 2 χρόνια εκτός χρονοδιαγράμματος έχει βγει το Apple Car. Πιο συγκεκριμένα, αν και η Apple είχε προγραμματίσει την παρουσίαση του το 2024, το νέο όχημα θα το δούμε τουλάχιστον το 2026.

Μάλιστα, την καθυστέρηση του εγχειρήματος προκαλούν οι περιορισμένες δυνατότητες της υπάρχουσας τεχνολογίας. Ουσιαστικά, το όραμα του τεχνολογικού κολοσσού για ένα όχημα χωρίς τιμόνι και πεντάλ, δεν είναι προς το παρόν εφικτό.

Apple: Το νέο iPhone ανιχνεύει τα τροχαία ατυχήματα!

Τι αλλάζει στο Apple Car;

Μετά τα τεχνολογικά εμπόδια, η Apple σχεδιάζει διαφορετικά το νέο της όχημα. Το Apple Car θα διαθέτει και τιμόνι και πεντάλ. Επιπλέον, θα υποστηρίζει δυνατότητες πλήρως αυτόνομης οδήγησης μόνο σε αυτοκινητόδρομο.

Μάλιστα, τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα ελέγχει ένας επεξεργαστής της Apple, ο οποίος θα έχει την απόδοση 4 επεξεργαστών για Mac. Ακόμη, ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα περιλαμβάνει ραντάρ, κάμερες και έναν αισθητήρα LiDAR.

Ουσιαστικά, το αυτοκίνητο θα επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί ταινίες ή να κάνει διαφορετικές εργασίες εκτός της οδήγησης κατά τη διάρκεια κίνησης σε αυτοκινητόδρομο. Τέλος, το Apple Car θα ειδοποιεί τον οδηγό κατά τη μετάβαση του σε χειροκίνητη λειτουργία σε αστικούς δρόμους ή κατά τη διάρκεια άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ποιος έκλεψε τα εμπορικά μυστικά του Αpple Car;

Στα σκαριά ένα κέντρο απομακρυσμένης διοίκησης

Η επεξεργασία των λειτουργιών της τεχνητής νοημοσύνης από την Apple θα λαμβάνει χώρα μέσω του Cloud της. Επιπλέον, στα σχέδια της φίρμας είναι η δημιουργία ενός «κέντρου απομακρυσμένης διοίκησης» για την επαναφορά του αυτοκινήτου στη χειροκίνητη λειτουργία.

Μάλιστα, αυτή την ενέργεια θα την εκτελεί μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τέλος, η Apple θα προσφέρει και ένα πρόγραμμα ασφάλισης του αυτοκινήτου.

Το Αpple Car είναι πολύ κοντά (:)

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το Apple Car θα κόστιζε πάνω από 120.000 δολάρια. Ωστόσο, η τιμή του πλέον θα είναι κάτω από 100.000 δολάρια. Επιπλέον, η Apple δεν έχει επιλέξει ακόμα το ακριβές σχέδιο για την παραγωγή του αυτοκινήτου της

Τέλος, ο τρέχων οδικός χάρτης προβλέπει την ολοκλήρωση της σχεδίασης του το 2023. Επιπλέον, το 2024 θα κλειδώσουν τα χαρακτηριστικά του και το 2025 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές. Επομένως, η εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει το 2026.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!